Aktivni odmor

FungiFest3 – III. Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje

Hotspots preporuka izleta; Ukusno, ljekovito, maštovito i zdravo – krenimo stazom okusa i mirisa ka trećem Festivalu gljiva i ljekovitog bilja!
Gljivarski kotlić, izložba gljiva i ljekovitog bilja, edukativne radionice, kulturno-umjetnički program, pješački i biciklistički obilasci  sve vas očekuje na ovogodišnjem FungiFestu:

 

Ovog puta, putevi okusa i mirisa vodit će nas podno Moslavačke gore i brojnih vinograda do moslavačkih vrata u Park prirode Lonjsko polje – Prijamnog centra Repušnica na III. Festival gljiva i ljekovitog bilja.

Popularno zvani, FungiFest, u svom programu će obuhvatiti: izložbu gljiva, stručna predavanja, izlagače na štandovima, kuhanje i podjelu gulaša od gljiva, pokazno traženje tartufa s obučenim psima, predstavljanje lokalnih vinara, kulturno-umjetnički program i gastronomske sadržaje tijekom cijelog dana koje će upotpuniti večernji glazbeni nastupi.

U stručnom djelu programa moći ćete saznati nešto više o vrstama gljiva i drugog živog svijeta (ptice, biljke) za koje je utvrđeno da čine bogatstvo biološke raznolikosti na području Parka prirode Lonjsko polje, te će se moći uživati u pogledu na izložbene primjerke gljiva koje rastu na širem području Moslavine i dijelu Slavonije, koje će i ovog puta biti označene karticom koja će sadržavati hrvatski i novi znanstveni naziv kao i oznaku jestivosti.

Cjelokupni doživljaj druženja na prostoru Parka prirode upotpunit će pješački i biciklistički obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mogućnost vožnje kanuom, kao i vožnja u prikolici koju će vući oldtajmer traktor „Krapec“.

Navratite 29. rujna do Prijamnog centra Repušnice i zajedno s organizatorima naučite nešto novo o gljivama i ljekovitom bilju, uživajte u eno-gastro ponudi ili jednostavno uživajte u prekrasnoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje.

Više informacija:

Turistička zajednica Grada Kutine

Facebook page

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/1036231893225599/

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb mali

FullSizeRender (1)