Aktualno

Gljivarski tjedan u Karlovačkoj županiji od 30.09.-7.10.2018.

U periodu od 30.09. – 7.10. 2018.,u Karlovačkoj županiji održati će se Gljivarski tjedan u cilju promocije Karlovačke ponude. Gastro ponuda Karlovačke županije je  veliki potencijal koji predstavlja dodanu vrijednost ukupnoj ponudi županije i jedan od je od njenih glavnih turističkih aduta.

Cilj je svih ovakvih aktivnosti, privlačenje novih gostiju u restorane i destinaciju, odnosno povećanje potrošnje u restoranima i stvaranje prepoznatljivog gastro brenda županije i naših tradicijskih jela, kao što su to danas npr. zagorski štrukli, slavonski kulen, samoniklo bilje no isto tako mogu biti i samonikli plodovi prirode, kao što su jestive gljive, kesteni i slično.

Udruga gljivara Karlovačke županije i Turistička zajednica grada Karlovca i Karlovačke županije, pripremili su za Vas bogati izbor tradicijskih jela od gljiva. Gljivarijada ima  tradiciju dugu 33.godine, a tradicija branja i spremanja gljiva odavno je prisutna u našim krajevima, te su tako stvareni temelji za još jednu gastro manifestaciju koju želimo pokrenuti i nastaviti i u idućim godinama.  GLJIVARSKI TJEDAN u restoranima diljem županije počinje 30.9.,a  završno cjelodnevno događanje biti će na Muljavi (petrova Gora), 6. listopada 2018.

Ne propustite datum 7.10., kada se održava vođeni izlet u Kozjaču, za građanstvo sa polaskom u 9 sati, ispred zgrade suda u Karlovcu.
Cilj ovakvih aktivnosti je privlačenje novih gostiju u restorane i karlovačku destinaciju, odnosno povećanje potrošnje u restoranima i stvaranje prepoznatljivog gastro brenda županije i naših tradicijskih jela, s naglaskom na samonikla jela, što će posebno doći do izražaja u Gljivarskom tjednu Karlovačke županije.

Dođite u našu županiju i okusite plodove prirode, uživajte u brojnim aktivnostima koje smo pripremili za vas u Gljivarskom tjednu. Dobro došli!

Fotografije: Pixabay.com

Info: river-adventure.info