Aktualno

Magična jesen Hrvatskog Zagorja – Legendfest i 100% Zagorsko

Bogata jesen čeka vas u Zagorju, prepuna sadržaja i neobičnih doživljaja. Od vještičjih legendi do gastronomije i obrta preukusne zagorske baštine, nove dvije atrakcije su pred vratima a na vama je samo izabrati željeni event.
Najavljujemo LegendFest 2018 i 100% Zagorsko!
Želite li naučiti nešto o coprničkoj tradiciji i poslušati zbirku legendi mitova i priča, tada je vaše odredište i dan: 15.rujna 2018 dvorac Veliki Tabor. Naime, tijekom večernjih sati 15. rujna, u Dvoru Veliki Tabor svoj skup održat će COPRNICE!

Riječ je o novome izdanju LegendFesta – festivala legendi, mitova i priča koji predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj kulturnih praksi, te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Tema prve velikotaborske manifestacije su coprnice i coprije. Iskusite nešto novo i  nadahnite se brojnim perfomarnsima, koncertima i prelijepim ambijentom u kom se odvija Legendfest. Cilj ovog mističnog festivala je upoznavanje domaćih i inozemnih posjetitelja s bogatstvom hrvatske nematerijalne baštine.

Želite li doživjeti nezemaljske zvukove vila?

Ambijentalnoj instalacija i performansu koji se ponavlja više puta za dnevnog trajanja festivala uz  „live“ izvedbu digeridoo instrumenta i ženski vokal (vila) na podlogu elektronske ambijentalne glazbe i pozadinska zvučna kulisa daje dodatnu težinu i dimenziju festival, te vam donosi  magiju vilinskog zvuka. U magičnom okruženju Roškog slapa sa postojećim zvucima vode, potoka vodenice ova bi instalacija/performans oplemenila ponudu i ponudila mjesto za uživanje u zvuku i opštanje uz magične zvukove vila. A to je samo dio raskošnih sadržaja ovogodišnjeg LegendFesta. Dođite, poslušajte, prepustite se!

Linkovi i informacije:

http://www.legendfest.hr

http://www.visitzagorje.hr/post/legendfest-u-dvoru-veliki-tabor

 

100% Zagorsko – 21. i 22.rujna u Zagrebu na Trgu Bana Jelačića

 

Ljubitelji dobre hrane i autohtonih domaćih proizvoda, ne propustite brojna tradicijska ekološka blaga koja stižu 21.rujna u Zagreb!

Zagorska vina, štrukli, domaći đemovi, sokovi, bagremov med,ukusni sirevi, domaći pekmez, ajvar, suhomesnati proizvodi, ljekovite kreme te čajevi i začini svih vrsta – sve to pa i više od nabrojanog dolazi nam idući vikend na Trg bana Josipa Jelačića! Pripremite najveće cekere jer vas čekaju na brojnim štandovima brojna blaga sa zagorskih brežuljaka.

Centar Zagreba i ove godine će ugostiti ponajbolje zagorske izlagače koji će izlagati vrhunske poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način.
Ljubitelji tradicijskih obrta također neće ostati zakinuti za atraktivne proizvode iz tradicijske škrinjice bogate prošlosti.

100% zagorsko je manifestacija izložbeno-prodajnog  karaktera, izlog raznovrsne zagorske hrane, pića, kulture, tradicije, zabave… Prezentacija je to bogatstva kulturnog, gastronomskog, zdravstvenog, rekreacijskog i vjerskog turizma Krapinsko-zagorske županije.

Kupnjom nekih od ovih proizvoda imate priliku upoznati autentičnu dušu bajkovitog Hrvatskog zagorja u čijim se domaćinstvima i dan danas njeguje duh tradicijskih obrta koji doprinose stalnoj revitaliziciji bogate domaće baštine.

Iskoristite priliku u kojoj Bajka na dlanu dolazi vama i posjetite 100% Zagorsko – pronaći ćete sigurno nešto za sebe.

Sve informacije pronađite na slijedećim poveznicama:

www.kzz.hr

http://www.visitzagorje.hr/post/100-zagorsko-1

Uz dopuštenje: fotografije: Visit Zagorje

Informacije: Visit Zagorje

Facebook