Aktivni odmor

Pet razloga zašto je Vela Luka idealno odredište za zaljubljene!

Zaljubite se u Velu Luku!

Možda ste zaljubljeni, tek ste ušli u brak ili to uskoro namjeravate učiniti? A možda ste u potrazi za ljubavi svoga života? Tada svakako morate posjetiti Velu Luku.. daleko od turističkih gužvi i užurbanosti velikih gradova… idealnu destinaciju za zaljubljene ili one koji će to tek postati.

Vremenska prognoza najavljuje lijepo i stabilno vrijeme i u rujnu. Odvojite vikend za sebe i krenite u nezaboravnu avanturu. Sigurno se pitate što je to toliko čarobno u Veloj Luci zbog čega je u tolikim pjesmama otpjevana, te zašto je omiljeno ljetovalište poznatih i slavnih. Donosimo pet razloga zbog čega morate posjetiti Vela Luku u periodu posezone, jer je upravo zbog njih to mjesto idealno odredište za zaljubljene…

Image may contain: tree, plant, outdoor and nature

  1. Proizd –  magični otok krije najljepše plaže u Hrvatskoj

Na najmagičnijem otoku na Jadranu – Proizdu nalazi se najljepša plaža u Hrvatskoj koju je britanski Daily Telegraf uvrstio među pet najljepših plaža na Jadranu.

Image result for proizd

Posjetite otočić Proizd i prošetajte njegovom stjenovitom i šljunčanom obalom.

Image may contain: ocean, sky, outdoor, water and nature

Dah će vam zastati od pogleda na plaže Bili boci do kojih vode uređene šumske staze, na kojoj su bijele stijene koje uranjaju u more tirkizne boje.

Image may contain: one or more people, tree, outdoor and nature

Okupajte se u kristalno plavom moru, fotografirajte oblutke, prošetajte gustom borovom šumom, a kada ogladnite sjednite u restoran  u kojem se u ugodnom ambijentu mediteranskog okruženja nude lokalni gastronomski specijaliteti, ali i internacionalna jela te osvježavajući napitci i kokteli.

2. Otočić Ošjak – otok zaljubljenih

Otočić Ošjak, opjevan u poznatoj pjesmi o Veloj Luci, poznat je kao otok zaljubljenih zbog mira, tišine i jednostavnosti kojom obiluje taj otočić. Boraveći na Ošjaku zaboravit ćete na užurbanost svakodnevnog života. Cijeli otočić prekriven je gustom borovom šumom, a oko njega vodi pješačka staza.

Image result for ošjak

Šetajući sa svojom ljubavi tim stazama, doći ćete do brojnih škarpa, ali i mjesta na kojima se neometano možete kupati, sunčati i odmarati.

Image result for vela luka hotspots

U ljetno doba do Ošjaka možete doći organiziranim prijevozom, a kada stignete tada ga istražite, posjetite malu špilju, iznajmite brodić i krenite u avanturu…

Image may contain: ocean, sky, outdoor, water and nature

3. Rodno mjesto „morskog vuka“ Olivera Dragojevića

Vela Luka je rodno mjesto i posljednje počivalište mega popularnog i najdražeg hrvatskog pjevača Olivera Dragojevića, kojega od milja ljudi nazivaju „morskim vukom“. Oliverove pjesme slušaju razne generacije, uz njih se veseli, rađaju djeca, mladi zaljubljuju, vjenčaju…

Image may contain: 1 person, standing, sky and outdoor

U veloluškoj vali uz pjesmu „Vela Luku mala ne zaboravi…“ u zagrljaju voljene osobe dočekajte zore, prošetajte kroz romantične kale i saznajte u čemu leži šarm ovog malog mjesta.

Image may contain: 2 people

4. Visokokategorizirani smještaj

Hoteli i vile uz more čekaju na vaš dolazak. Smještajni objekti u Vela Luci su visoke kategorije, a u posljednje doba hit među turistima su vile s bazenom i kamene kuće u kojima možete uživati sa svojom voljenom osobom.

Image result for vela luka hotspots

5. Kissing spots

Članovi Udruge Likovno stvaralaštvo Vele Luke su u suradnji s Turističkom zajednicom Vela Luka na otočiću Proizdu te na romantičnoj šetnici od hotela Posejdon do Adrije, postavili su mozaične kissing spotove. Oni su jedinstveni u svijetu i svojevrstan hommage atmosferi stvaranja mozaika koja se odvijala u Veloj Luci u ljeto 1968. godine za vrijeme Međunarodnog susreta umjetnika.

Image result for vela luka hotspots

Tada je u Veloj Luci pokrenut razvitak i uzlet kulturnog turizma. Kissing spot napravljen je na četiri jezika – hrvatskom, engleskom, japanskom i talijanskom. Na kissing spotu prvi se poljubio mladi par iz New Yorka i čeka nove zaljubljene parove. Možda čeka upravo vas…

Image may contain: ocean, outdoor and water

Vjerujemo da je ovo dovoljno razloga da posjetite Velu Luku i, osim u partnera ili partnericu, zaljubite se u to mjesto velike duše.

Više: tzvelaluka.hr