Aktualno

Poznata autorica putopisa Andrea Pisac Freškura u gradu Sinju snimila prvi vlog!

„Walking the Path of Our Lady of Sinj“ – Hodajući Stazom Gospe Sinjske“

Cilj vloga je promovirati kulturnu baštine kroz  hodočasničku stazu te upoznavanje strane publike s našim najvećim južnohrvatskim marijanskim svetištem

Andrea Pisac Freškura, naša nagrađivana turistička novinarka, spisateljica i znanstvenica te autorica popularnog bloga Zagreb Honestly, nakon prošlogodišnjeg posjeta Cetinskoj krajini i gradu Sinju i objave izvrsnog članka, ove godine vratila se upravo u vrijeme svetkovine Velike Gospe kako bi u suradnji s Turističkom zajednicom grada Sinja snimila prvi vlog o gradu Sinju prigodnog naziva „Walking the Path of Our Lady of Sinj“ – Hodajući Stazom Gospe Sinjske“.

Andrea Pisac Freškura dugogodišnje iskustvo stjecala je u Velikoj Britaniji. Naime, od 2003. živjela je u Londonu i magistrirala na University College London, a  2010. doktorirala antropologiju na Goldsmiths College. Pet godina radila je u engleskom PEN-u kao direktorica programa Writers in Translation, čiji je cilj promocija stranih književnosti na engleskom jeziku. Radila je i kao research fellow na projektu European Research Council-a ‘Gambling in Europe.

Članica je Hrvatskog društva pisaca, a  2014. vrativši se u Hrvatsku pokrenula je popularan i nagrađivani blog Zagreb Honestly http://travelhonestly.com/zagreb-alternative-guide/ na kojem piše o kulturalnom turizmu u Hrvatskoj za stranu publiku. Grad Zagreb joj je ove godine za promicanje kulturne baštine te za izniman doprinos kulturi i turizmu grada Zagreba dodijelio Nagradu Grada Zagreba.

Specijalnost autorice je kulturni turizam u sklopu kojeg pokriva teme indie/slow/eco travel, zatim gastronomiju te aktivni turizam s naglaskom na prirodnu i kulturnu baštinu. Gospođa Pisac Freškura također ima redovnu putopisnu kolumnu u prestižnom američkom časopisu The Paste Magazine (čitanost 10 mil. mjesečno), a pored toga stalno objavljuje i na nekoliko uglednih portala gdje će ujedno biti objavljen i novi vlog o gradu Sinju.

Cilj vloga je pozicioniranje grada Sinja  kao cjelogodišnje destinacije koja turistima nudi iskustvo otkrivanja iznimne kulturne baštine u mediteranskom okruženju.

Dakle, ovaj snimljeni prilog dragocjen je upravo zbog jedinstvenog pristupa u predstavljanju grada Sinja kao destinacije kulturnog turizma te isticanja organske povezanosti još uvijek nedovoljno otkrivenog i turistički iskorištenog dalmatinskog zagorskog dijela s gradom Splitom i obalom.

Kako je cilj bio promoviranje kulturne baštine kroz  hodočasničku stazu te upoznavanje strane publike s našim najvećim južnohrvatskim marijanskim svetištem, gospođa Pisac Freškura za potrebe snimanja sa svojom filmskom ekipom, između ostalog, prošla je dijelove Staze Gospi Sinjskoj, obišla sinjsku tvrđavu Grad, Muzej Alke, posjetila Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske i sudjelovala u procesiji gradom upravo na sam blagdan Velike Gospe. Ovo studijsko putovanje gospođe Pisac Freškura omogućili su Turistička zajednica Splitsko dalmatinske županije i Turistička zajednica grada Sinja.

Foto: Tz grada Sinja

logotipi-zagora hr

www.visitsinj.com
www.visitdugopolje.com
www.visitvrlika.com
www.tzo-klis.htnet.hr
www.visittrilj.com

Sponzorirani članak