Aktivni odmor

Sutivan “za zeleniju budućnost”, brački biser turizma u stilu obilježava Europski tjedan mobilnosti!

This post is also available in: English

Sutivan poziva sve mještane i goste da se pridruže obilježavanju European mobility week-a, kako bi pokazali koliko želimo ljepše, prometno povezanije, održive gradove ugodne za život i spremne za zeleniju budućnost!

Kandidat za najbolju malu destinaciju u Hrvatskoj, jedna od vodećih bike friendly destinacija u regiji, još otprije poznata po atraktivnom festivalu Vanka regule i biciklistima najomiljenijoj Uvati vitar utrci, te ostalim događajima sa sportskim predznakom… koristeći se svojim osobitostima, još jednom hvale vrijednomm akcijom poziva na druženje.

Sutivan i BK Grma vec treću godinu za redom obilježavaju European mobility week. Ove godine u novom konceptu i u suradnji sa udrugom Svijet kao cvijet i Poduzetničkim centrom Aktiva (projekt Zeleni Brač) organiziraju jednodnevno druženje za svu djecu vrtića, osnovne škole, njihove roditelje i naravno sve zainteresirane.

Program počinje okupljanjem u 9.00 sati ispred TZO Sutivan odakle ekipa kreće prema Tatinji. Ukoliko ste ljubitelj aktivnog života i zaljubljenik u prirodu, pridružite se ovoj inicijativi, krenite u biciklijadu svojim biciklima, ali isto tako i romobilima, rolama ili jednostavno prošetajte do mjesta okupljanja.

Promet će biti zatvoren dok kolona bude prolazila dionicom uz more od ureda turističke zajednice do Tatinje.

Program započinje sa malo rekreacije, malo edukacije i nastavlja se kroz natjecateljski dio –u pripremi je nekoliko igara za djecu koja će se natjecati u tri grupe ( svaka grupa će imati djecu svih dobi ), bit će poslužena voda i voće te na kraju natjecanja i po završetku proglašenja pobjedničke grupe biti će pripremljena roštiljadu ( lepinje+čevapi) za sve prisutne.

Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridruite u što većem broju, ali kako bi naše igre bile ostvarive molimo Vas da do 20.09. prikupite plastične boce, papir, limenke i koje stare čarape te donesete u vrtić/školu pa ćemo iste pokupiti 20.09.

This post is also available in: English