Aktivni odmor

Vela Luka Outdoors 2018. – Dani pustolovnog turizma u Veloj Luci na otoku Korčuli

Velika adrenalinska atrakcija

Vela Luka 6.-9.rujan 2018.

Vela Luka je raj za outdoor entuzijaste i gotovo idealna destinacija za gotovo sve outdoor aktivnosti, s nevjerovatnim prirodnim ljepotama.

Image may contain: sky, plant, mountain, outdoor, nature and water

Osluškujući sve veći interes za Outdoorom kao novim oblikom turizma koji može produžit sezonu, otvorit nove mogućnost za lokalno stanovništvo, te promovirat naše otoke i Hrvatsku, u Veloj Luci se petu godinu za redom organiziraju atraktvni sadržaji koji sve više prepoznaju domaći i strani gost. Naziv ove atraktvne sportske manifestacije je Vela Luka Outdoors 2018– Dani pustolovnog turizma.

Projekcije
U suradnji sa HGSS održat će se predstavljanje flma Kilimanjaro već u četvrtak dok će se u petak, u samom centru mjesta prikazivat dokumentarni filmovi o ekstremnim sportovima, voditelj programa kao i prethodnih godina je Danijel Lacko, naš poznat avanturist i putopisac.

Natjecanje u penjanju
Na radost ljubitelja penjanja, HPD Perun će postavit penjački zid u parku na Veloj rivi. Svrha zida je rekreacija i tjelovježba, a može bit i sportsko natjecanje za svih i stare i mlade, velike i male. Na natjecanje u sportskom penjanju, disciplini koja se razvila iz alpinizma, mogu se prijaviti svi zainteresirani, a naročito mladi.

Svi spomenuti, mogu se 8. rujna uz stručnu pomoć članova planinarskog društva “Perun”, upoznati sa penjačkim zidom i iskušat svoje vještine u penjanju na zid. Također, za vrijeme trajanja obiju utrka, u centru mjesta će se zainteresirani moći okušat u vožnji kayaka.

Image may contain: tree, cloud, sky, plant, outdoor and nature

Vela strka 2018
Vela strka organizira se po četvrt put u Veloj Luci u okviru Outdoors festvala, a sve u cilju okupljanja ljubitelja trail i treking trčanja, te popularizaciju tog sporta.
Od 2017. godine naša utrka je ujedno i dio Dalmatinske Trail lige. Upravo će Vela strka bit pretposljednja utrka DTL-e za 2018.g. Vela strka sastoji se od Velog traila i Malog traila.

Image may contain: tree, plant, sky, mountain, grass, outdoor and nature

Veli trail u dužini od 22 km i Mali trail u dužini od 10 km. Obje utrke ove godine počinju iz Vele spile,
najvažnijeg arheološkog lokaliteta na Mediteranu. Staze dalje prolaze vrlo zanimljivim starim putevima, te otkrivaju predivne vidike. Maslinici, vinogradi, vrtuljci, kalene kućice prekrasni vidikovci, salo su neki od motiva koje ovu utrku čine posebnom. Cilj obiju utrka je u samom mjestu.

MTB maraton Vela Luka Outdoors 2018
MTB maraton prvi put je organiziran u Veloj Luci 2014. godine. Ove godine po prvi puta imamo dvije MTB utrke od kojih jedna u dužini od 28 km dok je druga 54 km. Obje utrke prolazi kroz maslinike, pored suhozida, polja vinove loze, uz more, prekrasne vidikovce, uvale, plaže, kamene kućice…
Cilj obiju utrka je oživjeti neke nove staze te upoznat neke nove zabačene djelove Vele Luke, pa su tako ove godine obje utrke i MTB i Trail u potpunost izmijenjene.

Image may contain: 1 person, motorcycle, outdoor and nature

Po završetku utrka, te nakon podjele medalja i besplatne večere za sve sudionike, slijedi koncert i zabava. Ove godine će nastupat sinjska country grupa ‘Ljuta kuća’ koja svojil osebujnim repertoarom uvijek nanovo oduševljava publiku.

Image may contain: sky, tree, bicycle, cloud, outdoor and nature

Izlet na otočić Proizd
Na samom ulazu u Velu Luku nalazi se otok Proizd, kako ga mnogi nazivaju perla Mediterana, a njegove plaže su prije par godina proglašene plažom godine 2007. od strane Hrvatske turističke zajednice, dok je britanski Daily Telegraph otok Proizd uvrstio među 5 najljepših plaža na Jadranu.

Image may contain: ocean, sky, cloud, outdoor, nature and water

Od lani, u sklopu Vela Luka Outdoors, TZO Vela Luka organizira besplatni izlet za sve natjecatelje, a moći će se okušat u kayaking utrkama sa simboličnim nagradama te odigrat partiju balota.

Image may contain: one or more people and shoes

Napomena: Dana 9.9, Jadrolinija mijenja termin polaska trajekta iz Vele Luke prema Splitu, a u cilju održavanja izleta na Proizd za sve natjecatelje, te će iz Vele Luke  isploviti u 15:30, umjesto u 13:45. 

VELA LUKA OUTDOORS 2018.
DANI PUSTOLOVNOG TURIZMA

Program :
06.09.2018. Četvrtak
21:00 Prezentacija i projekcija flma Kilimanjaro Centar za kulturu

07.09. 2018.Petak
21:00 do 22:00 Predavanje te projekcija kraćih pustolovnih flmova

08.09. 2018. Subota, Vela riva 
10:00 do 19:00 Škola penjanja za mlade
14:30-19:00 Zip line
14:30 – 19:00 Kajaking
15:15 start  MTB maraton 54 km
15:30 start MTB maraton 28 km
17:00 start Veli i Mali trail
cilj
20:00 večera za sudionike
20:30 Koncert grupe Ljuta kuća

09.09. 2018.Nedjelja
09:00-14:00 Zajednički izlet brodicom na otočić Proizd za sve natjecatelje te utrka
kajacima.
Otok Proizd
Organizatori: TZO Vela Luka, Općina Vela Luka, HGSS, TT Strka, Biciklistčki klub Timun Split, HPD Mareta. U suradnji sa: Zajednica športova Vela Luka, Luško Lito i HPD Perun
Voditelj programa: Danijel Lacko

 

Više: tzvelaluka.hr

Foto: Vela Luka Outdoor