uncategorised

Dalmatinska zagora – najuspješnija destinacija ruralnog turizma u Hrvatskoj!

U sklopu prvoga dana manifestacije Dana hrvatskog turizma koji se održavaju na Hvaru dodijeljene su nagrade i priznanja za najuspješnije sudionike i destinacije u turizmu za 2018 godinu. U kategoriji za najuspješniju destinaciju ruralnog turizma nagradu je dobila Dalmatinska zagora koju čine područja Imota, Sinj, Trilj, Vrlika, Vrgorac i općine Dugopolje i Klis.

Image may contain: 3 people, including Monika Vrgoč, people standing and night

Priznanje je u ime destinacije Dalmatinske zagore preuzela gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac. Dalmatinska zagora prepoznata je kao nova destinacija ruralnog turizma koji se odlično nadopunjuje na turizam Jadranske obale. Osim Dalmatinske zagore, u toj su kategoriji nominirani još bili Motovun i Otočac.

Image may contain: one or more people and people on stage

Prije dodjele nagrada, članovi Povjerenstva za ocjenjivanje destinacija obišli su nominirana odredišta.

U Dalmatinskoj zagori razgledali su Crveno i Modro jezero, Muzej grada Imotskog u Imotskom, Eko etno selo Kokorići, Pršutanu Majić u Vrgorcu, špilju Vranjača u Dugopolju, Viseći most i Grabske mlinice u Trilju, Muzej Sinjske alke te Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju.

Image may contain: 2 people, including Monika Vrgoč, people smiling, people standing

Dalmatinska zagora je tajanstveno i intrigantno područje netaknute prirode i brojne turističke ponude – biciklističke, gastronomske, kulturne i adrenalinske. U seoskim gospodarstvima na području Dalmatinske zagore možete uživati u specijalitetima iz domaćih kužina, a zatim poslušati zvukove domaćih klapa ili čak taktove bluesa!

U Dalmatinsku zagoru dolaze turisti i iz najudaljenijih zemalja kako bi posjetili kulturno-povijesne i sakralne spomenike te prirodne znamenitosti. Razgovarajući sa stanovnicima zagore, turisti ne kriju oduševljenje živopisnim i čistim krajobrazima toga kraja. No, njihovu pozornost najviše privlači ponuda seoskog turizma, posebice etno-sadržaji u ruralnom prostoru pored rijeke Cetine.

Foto: Tz Sinj