Aktualno

Garantirano z Varaždinske županije – dođite ovaj vikend na zagrebački trg

Zagrepčani i gosti, upoznajte ove subote na glavnom zagrebačkog Trgu sve ljepote Varaždinske županije!

TZ Varaždinske županije, u suradnji sa Varaždinskom županijom, u subotu 20. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, organizira posebnu prezentaciju pod nazivom „Garantirano z Varaždinske županije“.

Cilj ovog predstavljanja je promocija kulturne, turističke i gospodarske ponude naše županije, a ukupno će se predstaviti 50-tak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz područja Varaždinske županije. Tako će poznate varaždinske dizajnerice predstaviti svoje najnovije kolekcije, dok će prisutne Zagrepčane varaždinski notar podsjetiti na neka prošla vremena. Posebnost prezentacije biti će prikaz izrade domaćeg putra, kiseljenje zelja i priprema heljde, a ističe se i prezentacija brenda Varaždinsko bučino ulje.

Prezentacija je prodajnog karaktera i tako da će svi posjetitelji, osim kušanja, moći i kupiti najbolje iz naše županije. Vrijedi istaknuti kako će za prezentaciju biti spravljeno i 700 komada sarme.

U danima prije predstavljanja Varaždinska županija će putem promotivnog balona na vrući zrak promovirati manifestaciju, a na sam dan događanja biti će organiziran i zanimljiv program koji će dodatno obogatiti cijelu promociju.

Predviđeno vrijeme izlaganja je od 09,00 do 19,00 sati, a zabavni program održati će se prema sljedećem rasporedu:

  •   9:00 – 10:00 – nastup KUD Jalžabet – izvorni folklor sa karakterističnim nošnjama starim 170 godina.
  • 10:00 – 10:15 – predstavljanje službeno otvaraju gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i župan Varaždinske županije Radimir Čačić
  • 10:15 – 10:40 – nastup Blanke Tkalčić (klavirska pratnja Danijel Oto) – tradicionalne kajkavske popijevke i operne arije
  • 10:45 – 11:10 – nastup Irme Dragičević (klavirska pratnja Danijel Oto) – mlade snage varaždinske glazbene budućnosti
  • 11:15 – 12:15 – nastup duo „Rock on baroque“ – suvremena interpretacija klasične glazbe
  • 12:20 – 13:20 – nastup Nevena Stipčića – promenadni koncert popularne glazbe iz 70-tih i 80-tih

Posjetite nas u subotu, 20. listopada, na Trgu bana Jelačića i upoznajte naš kraj. Varaždinska okolica je blizu Zagrebačkoj, naše susjedstvo čuva brojna bogatstva tradicije, prirodnih raskoši i kulturnih znamenitosti, a ove subote ih možete pobliže upoznati. Dobro došli!

Sve informacije:

 www.turizam-vzz.hr

www.facebook.com/TZVZZ