Aktivni odmor

„Jesen u Kaštelima” – sajam plodova zemlje i autentična interpretacija eno gastro ponude grada Kaštela

Promocija agro-turističke ponude u Kaštel Kambelovcu

Manifestacija „Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“ održat će se 21. listopada u Kaštel Kambelovcu, Brce u povodu Svjetskog dana hrane. Cilj manifestacije je promocija tradicijskih djelatnosti toga mjesta.

Manifestaciju organizira Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“ u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kaštela, Gradom Kaštela te kaštelanskih udruga i odgojno-obrazovnih ustanova.

„Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“ objedinjena je s manifestacijom Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, kojom se želi oživjeti i očuvati tradicija te prenijeti na mlade generacije tradicijska priprema hrane, slastica i ostalih jela i pića. Sve se to događa kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju enogastro ponude Kaštela i Dalmacije. Na taj se način pridonosi i promociji grada Kaštela, ali i unapređenju kvalitetnijih turističkih sadržaja u razdoblju posezone.

S obzirom na činjenicu da poljoprivreda u Kaštelima ima dugu i bogatu tradiciju, upravo je otkriće Kaštelanskog crljenka, sinonima vinske sorte Zinfandel promovirao to mjesto u jednu od najpoznatijih vinskih destinacija u svijetu. S ciljem promocije toga brenda, u sklopu „Jeseni u Kaštelima – Sajma plodova zemlje“ moći će se degustirati kaštelanska vina uz tamošnja authohtona jela.

Manifestacija „Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“ održava se 21. listopada od 9 do 13 sati, a počinje svečanim otvorenjem uz kulturni i gastro program. Nakon toga uslijedit će blagoslov kruha i plodova zemlje, zatim će nastupiti KUD-ovi, klape i djeca, posjetitelji će obići štandove i degustirati jela, a na kraju će se sudionicima podijeliti zahvalnice.

Foto: Tz grada Kaštela

www.kastela-info.hr

Posjetite Facebook stranicu Tz Kaštela i budite u toku s svim novostima!

shares