Aktivni odmor

Krenimo mirisnim putevima vinograda, prema povijesnim utvrdama Moslavačke gore

Otkrijmo skrivena blaga Hrvatske – krenimo ka povijesnim utvrdama Moslavačke gore

Smještena usred nizine, omeđena rijekama Česmom, Lonjom i Ilovom, s jedne strane obrasla gustim šumama, dok s druge kultiviranim voćnjacima i vinogradima, Moslavačka gora predstavlja područje krajobrazne i biološke raznolikosti zbog čega je i proglašena prvim regionalnim parkom u Hrvatskoj.

Ljepota i važnost ovog područja prepoznata je još iz davnina, čemu svjedoče brojni ostaci utvrda, starih gradova, pavlinskih samostana.

Nije slučajno da su Rimljani, stolujući u nedalekom Sisku, južne strane Moslavačke gore nazivali „brdima dobrih vina“.

Kvaliteta zemlje, ugodna klima, te vrijedan rad moslavačkih vinara šire okuse i mirise moslavačkih vina, naročito autohtone sorte Škrlet, skroz do Humke – najvišeg vrha Moslavačke gore.
Idealno za planinare, izletnike, ljubitelje tišine ili tragače za mirom i tišinom.

Na putu do Humke, napunite bočice s vodom na izvoru sv. Kristofora – zaštitnika putnika i vozača, te se uputite u avanturu Moslavačkom gorom. Nekada mjestom gdje su se vodile brojne bitke, skrivali hajduci, šetali praslonovi i nosorozi, a danas mjesto za istraživanje planinarsko-izletničkih staza, starih utvrda (Garić grad, JelenGrad, Košuta Grad), pavlinskih samostana, šumskih puteva i biciklističkih staza.

Skrivena Hrvatska ovdje će se razotkriti u svoj svojoj tajanstvenoj i iznenađujuće lijepoj tišini, a ovi predjeli postati će vaša omiljena lokacija kojoj se uvijek možete vraćati po svoju dnevnu dozu inspiracije i mira. Tamo gdje je povijest davno utisnula bogate reljefe svojih priča, danas možete uživati u savršenom izletu i usput puno toga naučiti o ovim zanimljivim predjelima kontinentalne Hrvatske.

 

Istražite šetnice, biciklističke staze, uživajte u okusima i mirisima grožđa, razgledu starih gradova i utvrda ili jednostavno uživajte u cvrkutu ptica i pogledima na prekrasno Lonjsko polje i trsno gorje.

 Otkrijte neotkriveno, istražite nepoznato, upoznajte skriveno blago Moslavine. Dobro došli!

Informacije: www.turizam-kutina.hr

facebook.com/turistickazajednica.gradakutine

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb mali

 

FullSizeRender (1)

shares