Aktivni odmor

Ne propustite adrenalinsku zabavu u Dalmatinskoj Zagori, poput pravih marinaca zaigrajte policijsko – vojnu igru Airsoft!

Procvat avanturističkog turizma u Dalmatinskoj Zagori!

Airsoft u Dalmatinskoj Zagori postao je pravi hit! Sve više gostiju posjećuje najatraktivniju Hrvatsku destinaciju ruralnog turizma kako bi se okušali u igri koju koriste vojske i policije mnogih zemalja svijeta pri svojim treninzima i usavršavanjima.

Nevjerovatan spoj prirode i čovjeka

Tajanstveno i intrigantno područje Dalmatinske Zagore,  obiluje netaknutim prirodnim ljepotama, te nudi brojne turističke ponude – biciklističke, gastronomske, kulturne i adrenalinske. Uz prelijepo Perućko jezero u naselju Dabar u općini Hrvace, svega dvadesetak kilometara od Sinja smještena je Braniteljska zadruga Patriot. Zadruga je specijalizirala svoje aktivnosti za avanturistički turizam, te izgradila poligon za simulaciju ratnih igrara površine 10 hektara s 40 maskirnih kućica za simulaciju gradske borbe u kojoj se gađa biorazgradivim kuglicama.

Na poligonu nalazi se 56 rovova-bunkera i 170 zaklona.Tu su umjetni i prirodni zakloni poput hrastovih stabala, suhozida na tisuće metara dužine, stogova velikih auto-guma koje zainteresirane grupe željne adrenalina i avanture mogu koristiti.

Na poligonu obitavaju životinje: konji,  vijetnamske svinje, psi, mačke…. Osim jahanja, gostima se još nude razne igre u prirodi, kao potezanje konopa, balote, streličarstvo, te etno zbirke starinskog oruđa. Blizina Perućkog jezera i rijeke Cetine nudi i niz aktivnosti na vodi. U sklopu imanja obnovljeno je i uređeno eko-etno naselje sa mogućnošću smještaja gostiju.

Image result for patriot sinj

– Ovo je jedini poligon ovakvog tipa ne samo u Dalmaciji, nego i Hrvatskoj, a ujedno je i značajna dopuna seoskog turizma u tom zagorskom dijelu Splitsko-dalmatinske županije. Ovaj poligon posjetiteljima omogućuje ugodan zajednički boravak u prirodi, te braniteljima volonterski posao u gradnji tog objekta bio je i ujedno uspješna radna terapija. – kazao nam je upravitelj zadruge Patriot Mario Vujević-Vegi, mladi umirovljeni instruktor specijalnih snaga, na čiju je ideju izgrađen poligon u Dabru. 

O Airsoftu

Airsoft svoje korijene vuče iz Japana gdje se razvio kao zabavna timska igra. Svoj procvat je doživio u SAD-u gdje je, uz paintball, postao vrlo popularna timska igra zbog svoje realističnosti, sigurnosti i pristupačnosti.

Airsoft je kao aktivnost prepoznatljiv upravo zbog realizma svojih replika oružja. Airsoft “oružja” su vjerne replike realnih oružja, jednaka su po dimenzijama, detaljima i skoro iste težine. Bit samog mehanizma airsoft opreme je da malom količinom zraka izbacuje plastičnu kuglicu. To je razlog zbog kojeg ga koriste vojske i policije mnogih zemalja svijeta pri svojim treninzima i usavršavanjima, a običnim igračima pruža djelić toga svijeta. Za zaštitu pri igranju nužne su zaštitne naočale ili maska preko cijeloga lica.

Sve igre i scenariji koji se koriste paintball-u pogodni su i za airsoft. Vlada mišljenje da se airsoft igra isključivo na šumskim terenima, ali pogodni su svi tereni, od otvorenog mil-sima do bliske borbe po građevinama.

Za ovu igru potrebno vam je samo malo dobre volje i vesela ekipa. Kompletna oprema se može iznajmiti u Zadruzi Patriot. Airsoft je aktivnost u kojoj nije bitno biti jači-veći-brži. Sve što radimo samo zbog sebe i svog usavršavanja i zabave.

Kako se igra?

Pravila airsofta ovise o organizatoru i željama ekipe… Neka pravila su svima zajednička, no sam organizator susreta određuje sekundarna pravila. Najbitnije pravilo je da kada ste pogođeni da jasno i glasno viknete „pogođen!“ i sa podignutom rukom te puškom na ramenu otiđete do označenog mjesta (ili čekate medic-a, ovisi o tipu borbe). Naočale su također pravilo koje je uvijek isto, NAOČALE OSTAJU NA OČIMA DOK SVI NISU NA BROJU I SVIMA JE JASNO DA JE SUSRET ZAVRŠEN!!!.

Više na stranicama Zadruge Patriot

Airsoft, jahanje, škola u prirodi, radionice za djecu… samo je dio ponude i aktivnosti Braniteljske Zadruge Patriot

U paleti različitih i korisnih programa, koje gostima nudi Zadruga Patriot, zanimljivi su i privlačni: ‘airsoft’ igre, speleologija, izleti, planinarenje, penjanje, rekreacijsko jahanje, kanu, veslanje, rafting, jeep safari, proizvodnja eko-hrane, degustacija domaćih proizvoda te smještaj u obnovljenim starim kućama autentične dalmatinske arhitekture uz kamin.

Kontakt
Patriot- Braniteljska Zadruga za avanturistički turizam
Kontakt: Mario Vujević, Dabar bb, 21233 Hrvace
Mob: 098 920 83 19