uncategorised

Posjetite biser dalmatinskog zaleđa – gradić Vrliku, u vrijeme velike fešte Gospe od Ružarja!

Posjetite Vrliku i osjetite dašak bogatstva tradicijskih sadržaja i kulturne baštine malog pitoresknog grada u dalmatinskom zaleđu

Vrijeme održavanja: Vrlika, 5. do 7. listopada 2018.

U prvim danima jeseni posebno je lijepo u Vrlici. Svi Vrličani koji se nalaze u bilo kojem dijelu Lijepe naše ili u bilo kojem dijelu svijeta početkom listopada vraćaju se u svoj grad kako bi se okupili s rodbinom, kumovima i prijateljima na obilježavanju Dana grada Vrlike i proslavi blagdana Gospe od Ružarja. Ove se godine ta dva događaja obilježavaju od  5. do 7. listopada brojnim događanjima za sve generacije.

Proslava nije isključivo vjerskog karaktera pa se tako u trodnevnom programu održavaju sportska natjecanja, izložba slika, večer poezije, sajam obrta i rukotvorina… Sve počinje  u petak, 5. listopada polaganjem vijenaca kod središnjeg križa nakon čega je blagoslov mrtvačnice u Ježeviću. U 11 sati održava se svečana sjednica Gradskog vijeća i dodjela javnih priznanja dok je  za 17 sati predviđen 20. memorijalni turinir „Ive Lelas 2018“ u malom nogometu, balota za žene i muškarce te tenis.

Gospa od Ružarja

Drugoga dana, u subotu, 6. listopada već od jutra kreće 19. vrlička ulična utrka i prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu – Memorijal Stipe Erceg. U 18 sati otvara se izložba slika i održava večer poezije „Ulku Vlaho Bukovac“ nakon čega će klapa Šufit održati koncert u crkvi Gospe od Ružarja.

IMG_5768

Subota navečer završava tombolom i vatrometom. U nedjelju, 7. listopada održava se tradicionalni 8. sajam obrta i rukotvorina, a središnji događaj blagdana je u 10,30 sati kada će biti procesija i svečana sveta misa uz blagoslov restauriranog kipa Srca Isusova iz 19. stoljeća.

IMG_5777

Svečanost predvodi vlč.mr.sc. Tomislav Zečević, predavač na riječkoj Teologiji i doktorant na rimskom Papinskom sveučilištu Gregoriana. Nakon svete mise nastupa KUD Milan Begović s tradicionalnim pjesmama i plesom.

IMG_5764

Proslava Dana grada i blagdan Gospe od Ružarja završava u nedjelju poslije podne memorijalnim turnirom „Ive Lelas 2018.“ Na turniru ćete se moći okušati u povlačenju konopa i bacanju kamena s ramena, a i najmlađi će moći pokazati svoja sportska umijeća u dječjoj olimpijadi starih igara.

1a1c7a0ba8794f499343f3710b15a9ab_XL

logotipi-zagora hr

www.visitsinj.com
www.visitdugopolje.com
www.visitvrlika.com
www.tzo-klis.htnet.hr
www.visittrilj.com

Sponzorirani članak