Aktualno

Promocija nove knjige profesora Domagoja Bebića pod nazivom „Cyberturist: Novi mediji u turizmu“

6. listopada 2018.

Danas je u Hotelu Park u organizaciji Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Instituta za Nove medije i e-demokraciju održana promocija nove knjige profesora Domagoja Bebića pod nazivom „Cyberturist: Novi mediji u turizmu“.  Knjiga koja se bavi novim komunikacijskim trendovima, njihovim utjecajem na turistički sektor te kreativnim rješenjima i preporukama za turističku promociju privukla je znatan broj predstavnika turističkih zajednica, privatnih iznajmljivača, ugostitelja, ali i predstavnika lokalnih i županijskih samouprava te medija. Knjigu je uz doc.dr.sc. Domagoja Bebića predstavljao i direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Joško Stella.

Knjiga je specifična po tome jer objedinjuje najnovije trendove vezane za digitalne platforme i nove medije te pruža pregled ključnih elemenata kojima je potrebno ovladati prilikom upravljanja turističkom destinacijom u novome komunikacijsko-informacijskom okruženju.

„Sva istraživanja potvrđuju da su se medijske navike korisnika, a time i turista u potpunosti promijenile. Standardni obrasci komunikacije, promocije i marketinga kakve smo znali do prije, danas više nisu dovoljni. Ova promjena komunikacijske paradigme vidljiva je u svim promotivnim sferama, pa tako i u turističkoj. Upravo se time bavi knjiga: kroz teorijski presjek komunikacijskih trendova i koncepata te kroz aktualne primjere iz prakse i zanimljive studije slučaja. Turističko tržište postaje sve kompetitivnije, a internet i društveni mediji u tome kontekstu predstavljaju novi komunikacijski alat i platformu koja omogućuje do sada najizravniji pristup korisnicima.“ – naveo je autor Bebić prilikom predstavljanja knjige.

„Ponosan sam što je knjiga nastala na temelju višegodišnjih edukacija koje je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije organizirala za predstavnike turističkih zajednica. Smatram da su novi mediji važan kanal promocije turističkih poruka, sadržaja i usluga te da će njihova popularnost nastaviti rasti i u narednom razdoblju. Mislim da je ova knjiga koristan priručnik djelatnicima u turizmu, menadžerima i svima koje zanimaju novi mediji i novi pristupi promociji“ – izjavio je direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Joško Stella.

Kroz višegodišnje praćenje dinamike turističkoga okruženja, ali i kroz stalno usavršavanje u komunikacijskome području autor u knjizi nudi uvid u trenutno stanje na tržištu kroz teorijske koncepte, ali i kroz  aktualne primjere iz prakse.  Također, knjiga povezuje nove komunikacijske izazove na turističkome tržištu u širi teorijski koncept digitalnih medija. Ova knjiga pruža puno više od pregleda komunikacijskih aktivnosti određenih destinacija. Ona donosi jedinstven obuhvat aktualnih trendova, mogućnosti i potreba na turističkome tržištu kroz objašnjenje ključnih komunikacijskih elemenata, populariziranih rastom i popularizacijom digitalnih platformi u kontekstu sveobuhvatnije i uspješnije promocije turističke destinacije, sadržaja ili usluge.