Aktualno

Sutivan proglašen najboljim „Malim mistom“ u Hrvatskoj!

Sutivan najbolji u kategoriji autentične primorske destinacije „Malo misto“

Na najvećem otoku maslina i mramora – Braču, nalazi se malo pitomo mjesto Sutivan. Upravo je to naše malo pitoreskno i gostoljubivo mjesto na Danima hrvatskog turizma u Hvaru proglašeno najboljom autentičnom primorskom destinacijom „Malo misto“.

U sklopu prvoga dana održavanja tradicionalne godišnje turističke manifestacije DHT dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim pojedincima, tvrtkama i destinacijama. U kategoriji autentične primorske destinacije „Malo misto“ bilo je prijavljeno 70 destinacija, a u uži krug ušlo ih je 20. Među top tri autentične primorske destinacije, osim Sutivana bili su još Betina na otoku Murteru i Vis.

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/181025_top10-1.jpg

Nakon razgledavanja i ocjenjivanja pojedinih kategorija u svakome od tih mjesta, stručni ocjenjivački sud odlučio je kako je najbolje „Malo misto“ upravo Sutivan, mirno i prekrasno mjesto gostoljubivih stanovnika koji svakoga gosta prihvaćaju kao prijatelja. U Sutivanu nema gužve, brzine i buke pa posjetitelji mogu okusiti stvarni, autentični okus, miris, boje, autohtonu kuhinju toga mjesta, otoka, ali i cijele Dalmacije.

Prirodne ljepote, uređene šljunkovite plaže uz opojan miris borovih šuma privlače svakog posjetitelja. Duga obala s velikim brojem komunalno opremljenih plaža, povijesna baština, kulturna i sportska ponuda te visokokvalitetan turistički smještaj, privući će turiste u Sutivan. To naše „Malo misto“ posebice je lijepo u kolovozu kada se na zvjezdanom nebu iznad njega mogu vidjeti meteori Perzeida, poznatijih u narodu kao Suze sv. Lovre.

Sve u svemu, ukupna povijesna, kulturna, sportska i gastronomska ponuda pridonijela je da se Sutivan okiti prestižnom nagradom – najboljim „Malim mistom“ u Hrvatskoj. Iz godine u godinu u tom su mjestu vidljivi trendovi turističkog rasta, ali uz očuvanje kulturne, povijesne i prirodne baštine.

Foto: Tz Sutivan, MINT