Aktualno

Brali graševinu za izbornu berbu pa proslavili Martinje

U petak u Red Red Wine baru u Zagrebu, u subotu u Starom podrumu u Feričancima – Feravino obilježilo Martinje i najavilo sjajna vina za 2019. među kojima će se naći i izborna berba.

Uz Mladu frankovku i Mladu graševinu, Feravino je tradicionalno obilježilo Martinje. Slavilo se na dva mjesta – u središtu Zagreba i Starom podrumu u Feričancima.

„Martinje je idealna prigoda da se zahvalimo našim partnerima, distributerima, novinarima i kupcima na vjernosti. Veseli nas što možemo najaviti izvrsna vina i u 2019. i punjenje novih butelja naših iznimno traženih pjenušaca – Grasecca i Francesce čiju smo premijeru imali ove godine“, istaknuo je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u sklopu koje posluje Feravino. Uz slavonske specijalitete i neizostavne tamburaše u Feričancima se slavilo od ranih jutarnjih sati, a tom prigodom stari podrum Feravina bio je otvoren za sve vinoljupce.

Martinje nije bilo jedini razlog slavlja. U prošlom tjednu brala se graševina za izbornu berbu u vinogradu Makloševac, posađenom 1989.

„Vremenski uvjeti su bili idealni. Grožđe je iznimne kvalitete, suha i vrlo topla jesen te izrazito visoke temperature koje se ne pamte za ovaj dio godine, podarili su nam predivnu sirovinu s obećavajućim potencijalom. Očekujemo visok slador i naravno odličan mošt, kao i vrhunsko predikatno vino. Feravino već tradicionalno proizvodi predikatna vina svih kategorija“, kaže Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca, te dodaje kako su u vinariji osobito ponosni na ledenu Frankovku 2016. proizvedenu u limitiranoj seriji. Riječ o prvom takvom vinu u Hrvatskoj i regiji.

Više info:

feravino.hr

Facebook fan page

Izvor: Lollipop