• hr

Gastronauti u Potkovi

Sedamdesetak Gastronauta iz cijele Hrvatske, ovih je dana je sudjelovalo na strukovnom druženju i ručku u restoranu Potkova, na temu Čuvanje tradicije u Potkovi.

Image may contain: 1 person, sitting, table and indoor

Evo što su Gastronauti kušali i s kojim su to vinima sljubili:
Demonstracija topljenja čvaraka uz kušanje domaće rakije,

Image may contain: 2 people, including Karin Mimica, people smiling

Tematski ručak: Čuvanje tradicije u Potkovi

Perla Rose pjenušac Vina Laguna

No automatic alt text available.

Domaća hladetina i pogačice od čvaraka uz Bogdanušu 2017, PZ Svirče

Image may contain: food

Krem juha od čičoke uz Malvaziju Grand Cru 2017, Marijan Arman

Image may contain: 1 person, smiling, sitting, drink, table and indoor

Image may contain: drink, coffee cup, indoor and food

Skradinski rižoto od junećeg repa s kremom od buče uz Castello Festigia, Vina Laguna 2015

Image may contain: food

Juneći obrazi u umaku od kestena, hrskavci od buče i salata od čičoke uz Ivan Dolac 2009, PZ Svirče

Image may contain: food

Majina torta uz Mirisni traminac izborna berba bobica 2012, Šafran

Nakon tematskog ručka uslijedilo je druženje tijekom koga se je moglo probati proizvode Gastronaut  partnera:

sireve iz asortimana Dukat Sirela i President;  proizvode od crne slavonske svinje proizvođača Dobro te vina:

Malvazija Festigia 2017 Vina Laguna, Malvazija 2017  Valenta, Malvazija Grand Cru 2017 Marijan Arman, CastellBlanc 2017 Vina Laguna, Opolo 2017 PZ Svirče, Pinot grigo 2017 Šafran, Merlot Festigia 2015 Vina Laguna i Riserva LV 2013 Vina Laguna.

Image may contain: 1 person, sitting, table and indoor

Restoran Potkova je u vlasništvu Maje Šoštar i  Nikole Štefanovića i tri godine nosi titulu jednog od 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica. Osnovna politika restorana je čuvanje autentičnih okusa u ugodnoj i toploj atmosferi.

Restoran Potkova

Izvor: Gastronaut.hr

shares