Aktivni odmor

Pet razloga za posjetiti Seget u posezoni

Nakon vrućeg i zabavnog ljeta došlo je doba smirivanja tijela i duše. Seget Donji kao najveće naselje u sastavu općine Seget, smješteno dva kilometra zapadno od Trogira ima dugu kulturnu i turističku tradiciju.

Danas je Seget Donji iznimno pogodna destinacija za obitelji, a svojom ponudom privlači i u jesensko doba. Donosimo pet razloga zašto posjetiti Seget u jesen…

1. Kulturno-povijesne znamenitosti
Zbog svojih brojnih znamenitosti i arheoloških nalaza poput žrtvenika posvećenog grčkom junaku Heraklu, Seget privlači pažnju posjetitelja. Šetajući ulicama Segeta pažnju će vam privući župna Crkva Gospe od Ružarja u kojoj se nalaze tri barokna oltara od kamena i mramora te orgulje iz 1856. godine.

Seget Crkva SvIlije

U crkvi sv. Vida pronađeni su srednjovjekovni stećci. Između Segeta i Trogira, u Segetskom polju, nalazi se crkva Gospe od Zvirča ili Gospa od Snijega sagrađena u 14. stoljeću. Na mjestu gdje se nalazila ilirska gradina, na brdu Sutliji, u srednjem je vijeku izgrađena Crkva sv. Ilije. U Vranjici je podignuta nova crkva Hrvatskih Mučenika, a izgrađena je 2001. godine.

2. Aktivni odmor
Jesen je idealno doba da učinite nešto za svoje zdravlje. Ako niste skloni trčanju ili nekom drugom obliku aktivnog odmora tada prohodajte Stazom zdravlja i uživat ćete u ugodnoj šetnji od Segeta pa dalje uzbrdo „Napoleonovim putem“.

3. Vrhunski smještaj s wellness sadržajima
Slikoviti Seget za svoje posjetitelje brižno čuva još jedan moćan adut. To su hoteli visoke kategorije, kampovi i apartmani te objekti privatnog smještaja. Svi su oni garancija za odmor po mjeri. U hotelima su i odlični wellness sadržaji u kojima ćete posebice uživati u jesensko doba.

Image result for hotel ola seget

4. Gastronomska ponuda
Ne morate se bojati da ćete u Segetu biti gladni i žedni. Kušajte neke od specijaliteta dalmatinske kuhinje, primjerice dalmatinsku peku, ribu i povrće, začinjenima vrhunskim maslinovim uljem i začinskim biljem. Kako svaki obrok završava desertom tada je to prava prilika da kušate fritule, kroštule ili rožatu.

Ola hotel paleo and lchf restaurant

5. Izleti u okolicu
Kada vam dosadi šetnja i uživanje u wellnessu tada je prilika za izlet. Seget je odlično pozicioniran za posjet okolnim gradovima i turističkim atrakcijama. Nadomak Segetu, nalaze se Split i Trogir, drugi po veličini grad u Hrvatskoj i grad muzej pod zaštitom UNESCO-a. Jedna od najvećih znamenitosti Splita, Zlatna vrata na Dioklecijanovoj palači, izrađena su od kamena iz segetskog kamenoloma. Nacionalni park Krka i Šibenik udaljeni su svega sat vremena vožnje, odličan su prijedlog za jednodnevni izlet, kao i grad Dubrovnik, biser hrvatskog turizma, koji ne treba posebno isticati. U doba jeseni i proljeća zanimljiv je rafting. Doživljaj je biti na raftingu Cetina-Omiš.

Dođite u posjet Segetu i uživajte u karakterističnom jesenskom „šušuru“ autentične atmosfere dalmatinskog podneblja!

Turistička zajednica općine Seget
www.tz-seget.hr

Foto: Tz Seget

TZ Seget logo

shares