Aktualno

Sjajan studeni u Baranji – ne propustite Čvarak fest

Od izložbi fotografija i slika, pjesničkih susreta, salona fotografija, odličnih koncerata na otvorenom, do sportskih outdoor natjecanja, susreta smotre zborova folklornih skupina kojima se jača kulturalna suradnja te gastro druženja i aktivnosti…Baranja u studenom vrije brojnim događanjima!

Donosimo detaljan raspored svih manifestacija kroz studeni, a za vas smo izdvojili posebne preporuke.
Posjetite Zimski vašar u Karancu – Čvarak fest 24,11.2018, jer ćete na licu mjesta upoznati Baranju kroz njene običaje i specijalitete:

ZIMSKI VAŠAR U KARANCU – ČVARAKFEST Jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve ljubitelje proizvoda iz „špajza i pušnice”

Kad: Subota, 24.11.2018.

Gdje: Sajamska livada u Karancu

Što vas očekuje?

10:00 topljenje čvaraka

Sajam domaćih proizvoda (cca 60 izlagača) – suhomesnati proizvodi, sir, zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.

Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.

Kuhano vino

Romska glazba

14:00 proglašenje pobjednika

Pobjednik ovog natjecanja u topljenu čvaraka godinu dana ponosno nosi titulu ”čvarak majstora”.

Na natjecanju u topljenju čvaraka sudjeluje 15ak natjecatelja koji u specijalnim kazanima na sajamskoj livadi tope čvarke. Program počinje u 10h, na sajmu sudjeluje više od 60 izlagača domaćih proizvoda i stotine posjetitelja iz cijele Hrvatske pa i svijeta koji dolaze u nabavku zimskih proizvoda za ”špajz i pušnicu”. Svake godine se traži čvarak više. Program obogati romska glazba te bogata gastro ponuda od šarana u rašljama, graha u ćupovima, kobasice s kupusom, čobanac i brojna tradicionalna peciva (pogačice sa čvarcima, štrudle, savijače…)

Sveti Martin i baranjska vina – 11.11.2018.

Vikend 11.11.2018 većina vinara otvoriti će svoje podrume i pripremati ukusne zimske zalogaje uz otvorenu vartu. Grijati će vas pored vatre i ukusne kobasice i slanina uz čašu vina, a za štimung će se pobrinuti vaši domaćini. Pored obavezne Posvete vina koja se odvija u 11 sati ujutro kao i Prikaz Svetog Martina koji je upriličen za 17 sati istog dana, na raspolaganju su vam vinski podrumi uz ukusne degustacije u domaćem ambijentu.

 

A sve ostalo što vas čeka u studenom provjerite na letku događanja, za studeni 2018!

Informacije potražite na: 

TZ Baranje

instagram.com/visitbaranja

Facebook TZ Baranje

Naslovna fotografija: Dubravko Franjin

ostale fotografije: arhiv TZ Baranje

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb mali

shares