Aktualno

Splitski “Zimski akvarel” – uživajte u čaroliji adventskih i božićnih svečanosti, uz neodoljiv morski šušur razigranog Splita

Splitski Advent – najljepša zimska priča Dalmacije

Splitski advent ove je godine dobio novo ruho. Od 1.prosinca 2018. do 7. siječnja 2019. godine centar grada biti će obojan tradicijom i zabavom manifestacije “Zimski akvarel- adventske i božićne svečanosti u Splitu”.

Splitski Advent, nametnuo se u proteklih nekoliko godina definitivno kao jedna od najuspješnijih zimskih priča Dalmacije i obale. Kombinacija ponude adventskog repertoara, kroz pet tjedana, uključuje uživanje u božićnim delicijama i cjelodnevnu i večernju zabavu uz neodoljiv morski šušur razigranog Splita, nešto je što se ne propušta.

dsc_1738_1

Sunčani Advent uz neizostavne splitske kućice Rivi, Pjaci, u Đardinu te bogat adventski program na ostalim gradskim lokacijama i u okolici Splita postali su tako ultimativni simboli zabave, druženja, topline blagdana i ljubavi koja se pojačano širi Dioklecijanovim gradom tih dana.
Donosimo vam raspored zbivanja Adventa u Splitu i pozivamo vas da istražite zašto sve više turista posjećuje Split van ljetne sezone.

RIVA
Na Rivi nas ove godine očekuje bogat dnevni program- dječji programi, klapski nastupi, klasični kvinteti, zabavne grupe, zborovi, samo su dio programa. Za otvaranje manifestacije zabavljati će nas jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača- GIULIANO, zato svi na Rivu!

Image may contain: outdoor

Posebno će na Rivi biti i 6.12., za blagdan svetog Nikole, kada će se omiljeni svetac djeci obratiti s pozornice, a nastupat će mažoretkinje, dječji plesni ansambli, vrtići. Istu večer nastupit će Hari Rončević. U subotu, dva dana poslije, održat će se mjuzikl “Mamma Mia”, u izvedbi grupe Abbazzia. Prigodni program bit će i 13.12., na blagdan svete Lucije, proslavit će se koncertom klape “Šufit”. U subotu 15.12. nastupit će splitski Zbor liječnika- Split”, a u petak 21.12. posjetitelje će rasplesati grupa “Dalmatino”. U nedjelju 23.12. zapjevat će četiri tenora, a Badnju večer Splićanima će uljepšati pjesme klape “Iskon”. Cijeli program završava velikim koncertom Nene Belana i Fiumensa.

Image may contain: 2 people, people smiling

ADVENT NA PJACI
Pjaca ove godine nastavlja u već poznatoj odličnoj atmosferi. Kroz pet tjedana adventa guštat će se u božićnim delicijama domaćih i gostujućih kuhara, cocktail majstora, vinskih kuća. Zabavni program počinje svaki dan od 18 sati, vrhunac kojega će biti već iščekivane poslijepodnevne fešte za Badnjak i Novu godinu.

GastroAdvent-7

ĐARDIN
Đardin je i ove godine idealna adventska lokacija za djecu i mlade. Svaki dan održavati će se tematski programi poput nastupa crkvenih zborova koji pjesmom
donose radost Božića u Đardin, nastupa mladih glazbenika u suradnji s Glazbenom mladeži Split, nastup zborova festivala CRO PATRIA, nastupa studenata Glazbene akademije Sveučilišta u Splitu.

Image may contain: 8 people, people smiling, people standing, tree and outdoor

Subota u Đardinu rezervirana je za dječje programe a nedjelja za koncertne programe orkestara i zborova klasične i duhovne glazbe. Posebno veselje u Đardin donosi Božićna bajka Ivice i Marice – svakodnevni program u Đardinu u kojem sudjeluju djeca sa invaliditetom, a veselo će biti i na dočeku dječje nove godine uz gosta iznenađena. Ove godine u Đardinu svake subote u 18 sati organiziramo paljenje adventske svijeće.

Advent 3

TRG GAJE BULATA
Ove godine postaje Trg uličnih umjetnika, zabavljača i svirača, a baš tamo svakodnevno će se prodavati suveniri i ukrasi.

OSTALE LOKACIJE
Cijeli grad odiše tradicijom i zabavom pa su tako oživljene sve lokacije poput Turističke palače, Kampusa, Geta, a poseban program očekuje se na Pjaci i OLOLO zoni ispred Galerije umjetnina. Splitski restorani pripremili su razne gastro projekte u sklopu kojih će se moći osjetiti blagdane u Dalmaciji kroz sva osjetila.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and outdoor

JEDINSTVENI BOŽIĆ S JEDINSTVOM
Duh tradicije kroz pjesmu donosi nam KUD Jedinstvo svake subote od 11.30 do 12.30, i to na Peristilu, Pjaci, Voćnom trgu, Vestibulu…

1471889_223742654416291_2001933904_n

BOŽIĆNA ŠTORIJA U ŽRNOVNICI
Novost je “Božićna štorija” u Žrnovnici, koja će se održavati od 21. do 23. prosinca, a riječ je ne samo o božićnom sajmu, nego i o živim jaslicama sa životinjama, dječjim programima i koncertima.

_DSC8515

FOTO natječaj – Advent u Splitu
Novost u ovogodišnjem programu je i izložba radova nagrađenih kroz FOTO natječaj – Advent u Splitu, koji smo organizirali u suranji s Foto klubom Split. Otvorenje izložbe je sutra u 19:00 h, a izložba će se moći razgledati do 13. prosinca.

DSC_1927

POSEBNE PONUDE
Za svoje sugrađane u suradnji s tvrtkom Promet Split d.o.o. uvodimo besplatnu Adventsku liniju, koja će prometovati vikendom u jutarnjim i večernjim terminima te za vrijeme važnijih adventskih događanja. Kompletan raspored i trasu Adventske linije provjerite na www.visitsplit.com.
U cilju unaprjeđenja prometne povezanosti u gradu Splitu tijekom manifestacije „Zimski akvarel – adventske i božićne svečanosti u Splitu“, zajedno s HŽ Putničkim prijevozom organiziramo svake subote i nedjelje besplatnu povratnu vožnju građanima Splita, Solina, Kaštela i Trogira do centra grada. Besplatan prijevoz subotom i nedjeljom bit će omogućen  prigradskim vlakom na relaciji Kaštel Stari – Split – Kaštel Stari s polaskom iz Kaštel Starog u 9.41 sati i povratkom iz Splita u 14.03 sati.

Gastro-Advent-Split-duga-1a-777x437

POSEBNE PONUDE MUZEJA
Ove godine i muzeji su obojani zimskim akvarelom. Hrvatske narodne bajke i priče, glazba, kreativno pripovijedanje, dramske igre i puuuuno zabave, očekuje djecu između 5 i 10 godina, kroz projekt „Čarobni četvrtak“ u Galeriji Meštrović”. Za ovu prigodu organiziran je i besplatan vlakić od Rive do Galerije Meštrović.
Poseban program pripremio je i Muzej grada Splita projektom „Došašće u Muzeju grada Splita“ započinje dana 04. prosinca u 12,00 sati, a prigodni program očekuje nas u Pomorskom muzeju kroz izložbu : „Više od svjetla i soli: 200 godina hrvatskih svjetionika“ i gastro događaj „Brodska kužina na suhom“ .
Od 01.12. u kapelici Arnira biti će izložene jaslice, djelo akademske kiparice Dijane Ive Sesartić.

Image result for advent galerija meštrović

DOČEK NOVE GODINE
Vrhunac ZIMSKOG AKVAREL-a je najzabavniji doček nove godine uz zabavu Jasmina Stavrosa i grupe Magazin, a za ljubitelje plesa tu je već tradicionalni Salsa doček nove godine.

Image result for magazin grupa

Sve detaljne programe pogledajte na web stranici www.visitsplit.comfacebook stranici Turističke zajednice grada Splita.
profilu.
Organizatori događanja: Grad Split, Spalatum DMC i Turistička zajednica grada Splita 

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi-hr-1-1024x375