uncategorised

Advent na najsunčanijem otoku

This post is also available in: English

Da i Hvar svoj Advent ima dokaz je raznoliki predblagdanski i blagdanski ovogodišnji program na tom otoku. Poželite li provesti neki od adventskih vikenda, najradosniji blagdan Božić ili želite li dočekati novu 2019. godinu na lijepom mjestu tada je pravi izbor odlazak na najsunčaniji hrvatski otok Hvar.

Image may contain: ocean, sky, outdoor, water and nature

I ove godine za Hvarane i njihove goste održava se adventski program u kućicama ispred Lođe. Grad Hvar je u suradnji s gradskim udrugama, društvima i ustanovama pripremio program u sklopu čega će se održati razni koncerti, predstave i priredbe.

Adventski program počeo je 8. prosinca, a trajat će do 5. siječnja 2019. godine. Osim u kućicama na Rivi, programi će se održavati u galeriji Arsenal, u Arsenalu i u Katedrali.

Image may contain: one or more people, people on stage and indoor

Za svakoga ponešto

U srijedu, 12. 12. održat će se 18. Marinovi dani tj. glazbeno-scenski kolaž Srednje škole Hvar i Društva „Kapja jubavi“ u Muzeju Franjevačkog samostana. Dva dana kasnije tj. 14.12. u galeriji Arsenal bit će glazbeno-scenski božićni program GSU-a Stella Maris Hvar te koncert zborova Stella Maris Hvar i Stellice te scenska igra „Čekajući Djeda Božićnjaka“. Gosti su Mali gitaristi.

20161119_121919

U nedjelju, 16. 12. u Arsenalu će se održati predstava „Varaš ga, ne ostavljaš ga“, a dan nakon toga Božićni koncert Glazbene škole Josipa Hatzera u Orlani. Najmlađima je namijenjena dječja čarobna noć koja će se održati 18.12. u dvorištu dječjeg vrtića Vanđela Božitković. Na Božić će se održati sveta misa u katedrali svetog Stjepana.

Image may contain: outdoor

U Adventskom programu svaka generacija naći će nešto za sebe jer neće nedostajati zabavnih, kulturnih, dječjih i sportskih događanja. Koncerte održavaju gradska glazbena društva, mladima su namijenjeni DJ programi, a nastupit će i razni bendovi i glazbenici iz Splita, Kaštela i Zagreba. Kroz prosinac održavaju se prijateljski nogometni susreti te jedriličarki match race za amatere.

Image may contain: indoor

Riječka grupa uvodi Hvarane u novu godinu

Dva dana nakon Božića, 27.12. održat će se polufinale 38. Novogodišnjeg malonogometnog turnira u organizaciji Udruge za mali nogomet Hvar. Zadnjeg dana ove godine pažnju posjetitelja zasigurno će privući 38. navigacijska regata memorijal „Zdenko Roić“ te finale 38. Novogodišnjeg malonogometnog turnira.

Dan prije stare godine, 30.12. koncert će održati mlada hrvatska estradna zvijezda Mia Dimšić dok će Hvarane i njihove goste u novu godinu uvesti riječka grupa Super Cover Band. Adventski program na Hvaru završava 6.1.2019. prigodnim programom u adventskim kućicama.

Dođite na Hvar, uživajte u raznolikom glazbenom, sportskom i kulturnom programu te s osmijehom na licu i plesnim koracima zakoračite u novu 2019. godinu!

No automatic alt text available.

www.tzhvar.hr

Foto: Tz grada Hvara

 

 

 

This post is also available in: English

shares