Aktualno

Advent u Veloj Luci

Najljepša otočka adventska priča

Pred nama je najljepše doba u godini, prepuno dobrih vibracija i želja te osmijeha na licu. Za predblagdanska i blagdanska događanja u prosincu – najromantičnijem mjesecu pobrinuli su se Turistička zajednica Vela Luke i Općina Vela Luka. U subotu, 1. prosinca započeo je 1. Adventski sajam ispred Zadružnog doma od 9 do 12 sati, koji će se održavati svake subote u prosincu.

Image may contain: 9 people, people smiling, people standing, wedding and outdoor

Taj tradicionalni sajam i ove je godine humanitarnog karaktera jer se prikupljaju donacije za rad udruga koje sudjeluju na sajmu. Na Adventskom sajmu sudjeluju Udruga Cvitić, Udruge Naši trudi, Veloluške Mažoretkinje, Učenička zadruga Meja, Liga protiv raka.

Image may contain: christmas tree, night, tree and outdoor

Adventski program u Veloj Luci traje od 1. 12. 2018. do 4.1. 2019. godine. U tom razdoblju održavat će se brojna događanja u Narodnoj knjižnici „Šime Vučetić“, a prvo pod nazivom „Prosinac u knjižnici“ održao se u utorak, 4.12. u 17 sati. Tjedan dana nakon toga, 11.12. u toj se knjižnici održava kreativna radionica za djecu. U petak 14. prosinca do nedjelje 23.prosinca u Uvali Vela Luka održava se rekreativni Blagdanski lignjolov, natjecanje u sporstkom ribolovu u organizaciji DSSR Zubatac. Vaganje ulova održava se u 20 h u caffe baru Fjaka.

Žive jaslice, Adventska kućica i „Lampioni sreće“

Kako će se približavati Božić tako će i događanja biti sve više, posebice za najmlađe. Njih će u petak 21. prosinca u Dječjem vrtiću Radost posjetiti Djed Božićnjak i podijeliti im poklone.  Na isti dan se održava Hotelu Korkyra održat će se svečani protokolarni prijem Općine Vela Luka.

Image may contain: 2 people, people standing

Kako i priliči božićnom razdoblju, u Veloj Luci 23. prosinca bit će i upriličene žive jaslice. Tako će i ove godine u Veloj spili, pred mnogobrojnom publikom, biti uprizorene žive jaslice.

Vela spila, pretpovijesno arheološko nalazište iznad Vele Luke, prošle godine je ugostila tridesetak glumaca iz pokladne udruge Trtajun. Članovi pokladne udruge uprizorili su žive jaslice, odnosno Isusovo rođenje, osmislivši priču s autentičnim kostimima.

U organizaciji Udruge Gardelin u hotelu Korkyra 21.prosinca u 20 sati održat će se “Prvi glas Vele Luke”.

Image may contain: 5 people

U nedjelju, 23.prosinca svi oni koji vole nogomet doći će na svoje jer će se ispred osnovne škole održati 2. događanje – blagdani s Hajdukom.  Bez tradicionalnog bakalara nema ni Badnjeg dana pa će se tako 24.prosinca, Velolučanima i njihovim gostima dijeliti ta delicija.

Image may contain: night, christmas tree and outdoor

 

Image may contain: 2 people, people smiling, people sitting and flower

Staru godinu dostojno ćemo ispratiti organiziranim dočekom u Hotelu Korkyra, večerom u šest slijedova i uz glazbu uživo.

Image may contain: 9 people, people standing and indoor

Dobrodošlicu novoj 2019. godini poželjet ćemo na sam dan nove godine i to točno u podne svečanim podizanjem hrvatske zastave na Pinskom ratu te uz nastup narodne glazbe.

Image may contain: one or more people

 

Image may contain: one or more people, people standing, mountain, sky, outdoor and nature

Dođite u Velu Luku, zaboravimo brige, dostojno se oprostimo od stare te s mnogo pozitivnog mišljenja i vjerovanja u bolje doba, zakoračimo u Novu 2019. godinu!

Više: tzvelaluka.hr
Foto: Tz Vela Luka, Anđela Šćepanović

shares