Aktualno

“Božićna bajka s Ivicom i Maricom” u splitskom Đardinu

NAJVESELIJA ADVENTSKA LOKACIJA ZA DJECU, MLADE I OSOBE S INVALIDITETOM

Đardin je i ove godine idealna adventska lokacija za djecu i mlade. Svaki dan održavati će se tematski programi poput nastupa crkvenih zborova koji pjesmom
donose radost Božića u Đardin, Festival osoba s invaliditetom, nastupa mladih glazbenika u suradnji s Glazbenom mladeži Split, nastup zborova festivala CRO PATRIA, nastupa studenata Glazbene akademije Sveučilišta u Splitu.

Image may contain: 8 people, people smiling, people standing, tree and outdoor

Subota u Đardinu rezervirana je za dječje programe a nedjelja za koncertne programe orkestara i zborova klasične i duhovne glazbe. Posebno veselje u Đardin donosi Božićna bajka Ivice i Marice – svakodnevni program u Đardinu u kojem sudjeluju djeca sa invaliditetom, a veselo će biti i na dočeku dječje nove godine uz gosta iznenađena.

Image may contain: 15 people, people smiling, tree, hat and outdoor

PROGRAM ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, te planirano otvaranje „Božićne bajke s Ivicom i Maricom u Đardinu“, odgođeno je s 3. prosinca za ponedjeljak 10.prosinca 2018., s početkom u 10 sati FESTIVALOM OSOBA S INVALIDITETOM na središnjoj pozornici u Đardinu.

U toj kućici od slatkiša možete ovogodišnje predbožićno vrijeme provesti u društvu likova iz bajke braće Grimm, koje su za svoje predstavljanje na Zimskom akvarelu izabrali veseli i kreativni korisnici COO Juraj Bonači – Split, COO Slava Raškaj – Split, Centra fra Ante Sekelez – Vrlika te udruga Lastavice udruga Zvono, udruga Srce i Down 21.

Najavljujemo bajkoviti i očaravajući, zagonetni i intrigantni božićni program u parku Đardin, jer iz ove bajke možemo iščitati mnogo toplih poruka koje vrijede za sva vremena. Osnovni cilj ovog programa, koji će tijekom pet tjedana predstaviti rad brojnih ustanova i udruga s područja naše Županije, je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, ublažavanja posljedica socijalne isključenosti, kao i senzibiliziranje javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici.

U zajedništvu s bliskim, kao i osobama potpuno drugačijim od nas, možemo zajedničkim angažmanom osjetiti radosti blagdana u Splitu!

Image may contain: 2 people, people smiling, outdoor

PROGRAM:

(svakodnevno od 10 do 13 sati u srcu Đardina):

Ponedjeljak 10. prosinca 2018. – Međunarodni dan osoba s invaliditetom.
Otvaranje „Božićne bajke s Ivicom i Maricom u Đardinu s GLAZBENIM FESTIVALOM OSOBA S INVALIDITETOM na središnjoj pozornici u Đardinu od 10 do 13 sati.
Naše korisnike i sudionike festivala priprema Callegari-talijanska škola mode i dizajna pod vodstvom mentorice Sonje Obradović; za odjeću su se pobrinuli modni stilisti: Ela Igrec, Mirna Vučemilo i Duje Buljan, a za šminku vizažisti: Duje Buljan i Helena Stanić.
Uređenju kućice i stvaranju ove bajke svesrdno su pomogli branitelji iz Udruge branitelja umjetnika i vrijedna ekipa iz Parkova i nasada.

Image may contain: 3 people, tree and outdoor

PONEDJELJKOM: (10.12, 17.12.,24.12.)

BOŽIĆNI UGOĐAJ UZ MIRISNE, FINE I ŠARENE BLAGDANSKE KOLAČIĆE / Miris božićnih kolačića iz slastičarnice poznatih slastičara:

Vrijednih kuhara i slastičara hotela Le Meridien Lav koji će uz korisnike pripremati božićne kolačiće zajedno s udrugom Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (SKMER). Pečenju kolačića pridružit će se i visoko učilište ASPIRA koji će zajedno s korisnicima pripremiti ukusne božićne kolačiće koje ćete moći kupiti.

Image may contain: 2 people, people smiling

UTORKOM: (4.12.,11.12.18.12.)
IZRADA BOŽIĆNIH SUVENIRA – PRONAĐI ZA SEBE BOŽIĆNI SUVENIR. Sudionici programa će utorkom izrađivati prigodne božićne ukrase koji će posjetitelji kućice Ivice i Marice moći  kupiti i ponijeti u svoj dom. Prodaja rukotvorina biti će moguća kroz cijeli tjedan.

Image may contain: 4 people, outdoor

SRIJEDOM: (5.12, 12.12., 19.12.,2.1.)
BOŽIĆNE PRIREDBE / dramski i glazbeni programi u izvedbi korisnika ustanova i udruga.

ČETVRTKOM: (6.12.,13.12.,20.12.,3.1.)
ČITANJE BAJKI djeci i prisutnima u suradnji s GK Marko Marulić i Tetama i barbama pričalicama.

PETKOM: (7.12., 14.12.,21.12.4.1.)
STARE IGRE SPLITA – sportsko rekreacijski sadržaji u suradnji sa splitskim osnovnim školama. Prisjetimo se zajedno tradicionalnih igara:  bacanje kamena s ramena, bacanje potkove, gađanje limenki, utrke u vrećama, povlačenje konopa,  školica, laštik, skok udalj s mjesta i sl.)

SVAKI DAN biti će upriličeno druženje s bajkovitim i božićnim likovima uz mogućnost fotografiranja

SUBOTA 15. prosinca 10 – 14 h : MODNI BOŽIĆNI BUVLJAK u organizaciji DIZAJNERA I BLOGERA Splita

Image may contain: 7 people, outdoor

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA FOTO NATJEČAJA „I MI TO MOŽEMO“
Po završetku foto natječaja u sklopu ovog programa biti će izložene pristigle fotografije različitih autora čije fotografije šalju poruku o različitosti među ljudima, njihovim kvalitetama i mogućnostima. Također naglašavaju mogućnosti i jake strane osoba s intelektualnim teškoćama. Prikazuju motive koji ruše stereotipe o nemoći osoba s intelektualnim smetnjama poglavito u onim područjima života koji se odnose na otvorenost prema novim iskustvima, kapacitete osobe za užitak i stvaranje pozitivnih emocija te potrebu svakog živog bića da za sebe stvara trenutke ugode.

Sve detaljne programe pogledajte na web stranici www.visitsplit.com i  facebook stranici Turističke zajednice grada Splita.
profilu.
Organizatori događanja: Grad Split, Spalatum DMC i Turistička zajednica grada Splita 

Foto: arhiva TZG Splita

logotipi-hr-1-1024x375

shares