Aktualno

Na službenom predstavljanju BAHRAIN MERIDA Professional Cycling Teama za 2019. godinu u Hvaru, predstavljeno partnerstvo s McLaren-om

BICIKLISTIČKI TIM BAHRAIN MERIDA  NA PRIPREMAMA U HVARU

Srijeda, 12. prosinca 2018. – Najveća vijest na prezentaciji ekipe za sezonu 2019. bila je najava novopečenog partnerstva s tvrtkom McLaren. Spektakularna lokacija – povijesna zgrada hvarskog Arsenala, na jednom je mjestu okupila novinare iz cijelog svijeta, goste, sponzore, partnere, kao i domaćine trening kampa.

Pozdravni govor održao je Vladimir Miholjević, sportski direktor i koordinator trening kampa, koji je pozdravio sve prisutne i izrazio zahvalnost Turističkoj zajednici grada Hvara, gradu Hvaru i Sunčani Hvar Hotelima, partnerima koji su već drugi put zaredom doprinijeli organizaciji trening kampa tima. Naglasio je kako se otok Hvar, sa svojim savršenim prirodnim uvjetima i adekvatnom infrastrukturom za biciklizam, pokazao izvrsnim izborom za trening kamp.

U prvom dijelu manifestacije domaćini su izrazili dobrodošlicu na 2. trening kamp na otoku Hvaru, u srcu prekrasne Dalmacije. Predstavnica hotela Sunčani Hvar gospođa Renata Lichtbergersaid izjavila je kako je nanovo ugostiti tim BAHRAIN MERIDA u hotelu Amfora užitak i privilegija. “Izuzetno nam je drago što smo dio projekta tima Bahrain Merida i želimo poručiti našim gostima da smo destinacija koja radi na sportu i razvoju otoka za sportska događanja na najvišoj razini”.

Gradonačelnik Hvara, g. Rikardo Novak, zahvalio je timu na ponovnom odabiru Hvara i rekao da je velika čast ugostiti biciklističku ekipu sa prestižnom oznakom Svjetskog biciklističkog saveza (UCI World Tour), BAHRAIN MERIDA, tim više što nekolicina njenih članova potječe i iz ove regije. Upravo ove godine Hvar slavi 150. godišnjicu organiziranog turizma na otoku, pa su predstavnici Turističke zajednice otoka Hvara i Splitsko-dalmatinske županije dodali da takvi događaji pridonose imageu destinacije kao idealne za aktivni turizam i čine izuzetno važan dio razvoja biciklističkog turizma, koji je značajan dio vizije razvoja turizma otoka Hvara i cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Joško Stella, rekao je: “Na području naše županije imamo više od 3000 km biciklističkih staza, te različite vrste turizma, uključujući onaj gastronomski. I, što je najvažnije, druga smo najuspješnija županija po turizmu u cijeloj Hrvatskoj.”

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja, izrazio je zadovoljstvo time što se biciklistički tim nanovo vratio na Hvar i poželio im mnogo sreće u idućoj sezoni.

Državni tajnik Ministarstva turizma, Tonči Glavina, rekao je: “Ono što smo oduvijek imali u Hrvatskoj je gostoprimstvo. Hrvatska se u proteklom desetljeću prometnula u turističku zvijezdu, a tu je čitav niz elemenata koji je čine prekrasnom. Kombinacija gostoljubivosti, ljepote krajolika, gastronomije i kulture, sunca, vina, mora, te biciklizma i sportskog turizma čini je vrlo poželjnom destinacijom.”

Drugi dio konferencije za novinare bio je usredotočen na BAHRAIN MERIDA tim, na tvrtku Merida – njihovog proizvođača bicikla i glavnog sponzora, te na najavu partnerstva s tvrtkom McLaren.

Brent Copeland, glavni menadžer tima, prezentirao je sportsku sezonu 2018. u brojkama, koja je sa 26 pobjeda bila iznimno uspješna za ekipu. Također je najavio planove za budućnost i prokomentirao novopečenu suradnju: ”Po mojem mišljenju, ovo je jedno od najznačajnijih događanja u svijetu profesionalnog biciklizma u čitavoj protekloj dekadi, koje će dodatno pospješiti ambicije tima i želju da je u svim natjecanjima uvijek na samom vrhu!


McLaren će nam pomoći da optimiziramo i razvijemo tehnologiju, upravljanje ljudskim performansama i naš brend, te ono najvažnije, da to učinimo na jedan integriran i koordiniran način.”

Andreas Rottler, glavni menadžer Merida Europe, izrazio je svoje zadovoljstvo sa prve dvije sezone i novim projektom tima: “Novo partnerstvo s McLarenom će otvoriti nove mogućnosti za tim i naravno za MERIDA BIKES. Ovo je uzbudljiv novi smjer razvoja koji će dodatno pridonijeti našoj motivaciji da pružimo BAHRAIN MERIDA PRO biciklističkom timu najsuvremeniju opremu za svaku pojedinu utrku na rasporedu.”

John Allert, glavni direktor marketinga tvrtke McLaren, službeno je najavio početak zajedničke suradnje s timom BAHRAIN MERIDA i rekao: “Biciklizam je područje iznimnog McLaren-ovog interesa u posljednjih nekoliko godina, i vjerovali smo da će se kad-tad stvoriti prave okolnosti koje će dati smisao našem uključenju u ovaj nevjerojatan sport.

Dolazimo u ovaj svijet s velikom poniznošću i poštovanjem za sport i natjecanje. U doprinosu sportu kojeg vole i u njemu uživaju milijuni širom svijeta, mi ćemo imati vlastitu ulogu. Natjecateljskog smo duha, i izvlačiti maksimalne performanse iz kombinacije čovjeka i stroja, naše je prirodno stanje. I ranije smo bili uključeni u najvišu razinu ovog sporta, ali u kraćem vremenskom okviru i na jedan limitiran način. Tako je biciklizam za nas prirodan slijedeći korak.

Naposljetku, što je najvažnije, upravo je vizija dvojice braće, Shaikha Nassera i Shaikha Salmana, stvorila ovu priliku da sjedine svoje snove i učine da suma dijelova bude veća od cjeline.”

U trećem dijelu prezentacije Bahrain Merida pozornici su se priključili biciklisti podijeljeni u pet skupina, te je u 5. skupini predstavljeno 8 novih vozača – Rohan Dennis, Phil Bauhaus, Damiano Caruso, Marcel Sieberg, Andrea Garosio, Jan Tratnik, Stephen Williams i Dylan Teuns. Vicenzo Nibali otkrio je svoj natjecateljski plan za 2019. godinu – “udvostručiti trofeje”.

Okušat će se u Giro d’italia i Tour de France. Dylan Teuns je novi biciklist te je veoma uzbuđen što je dio tima – on bi volio postići svoj san – osvojiti jedan od turnira-klasika. Dennis Rohan, svjetski prvak u Time Trailu, naglasio je da želi nastaviti trend pobjeda i pomoći Vincenzu na velikim turnirima. Na kraju prezentacije predstavljena je nova biciklistička oprema za sezonu 2019. Tim BAHRAIN MERIDA definitivno je spreman suočiti se s izazovima nove sezone i s veseljem iščekuje Tour Down Under sredinom siječnja u Australiji.

Ovo je druga godina za čiju je ekskluzivnu lokaciju priprema prije nove natjecateljske sezone ponovno odabran Hvar.

Preko 15 prestižnih svjetskih sportskih medija pratilo je ekipu na pripremama te prisustovalo predstavljanju. Hvar se i ove godine sa svojim savršenim prirodnim uvjetima i infrastrukturom za biciklizam, pokazao izvrsnim izborom lokacije za kamp. Nakon službenog predstavljanja gosti su posjetili i 400 godina staro Hvarsko kazalište.

photo credits @bettiniphoto, KL Photo

shares