Aktualno

Hvar je nova UHPA-ina domaća destinacija godine

Hvar će biti preporučeno domaće odredište 2018./19. godine od strane Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u svim komunikacijskim i promotivnim kanalima udruge.   Ugovor o marketinškoj suradnji potpisan je na skupu koji je održan 10. prosinca 2018. u hotelu Westin u Zagrebu. Već osmu godinu, UHPA kroz projekt domaće destinacije godine  pridonosi boljem pozicioniranju, prepoznatljivosti i promociji odabranih destinacija. Na osnovi turističkih pokazatelja  i u povodu ovogodišnjeg obilježavanja 150 godina organiziranog turizma, UHPA je grad Hvar odabrala za domaću destinaciju godine.

O turističkoj ponudi grada Hvara kao i planovima, posebice o proširenje turističke ponude i sadržaja za tržišta posebnih interesa kao što su cikloturizam, sportski, kulturni, zdravstveni, eno-gastro turizam  govorili su Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara i Rikardo Novak, gradonačelnik grada Hvara.

Ugovor su potpisali Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara, Rikard Novak, gradonačelnik grada Hvara i dr. Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e .

Hvar je “jedan biser” i trebamo ga održavati i unaprijeđivati i to ćemo i dalje činiti, poručio je tom prigodom hvarski gradonačelnik Rikardo Novak. Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je značaj putničkih agencija i svih koji u njima rade za turizam. Podsjećajući na zakonodavne izmjene u sektoru turizma uz ostalo je spomenuo i suradnju s Ministarstvom zdravstva na zakonskim izmjenama vezanim uz zdravstveni turizam. Riječ je o važnom segmentu turizma koji je moguć tijekom cijele godine, a u kojem možemo prodavati ne samo usluge već i znanje, poručio je Cappelli.