Aktualno

Šibenik slavi budućnost – dođite u Šibenik, proslavite s nama 2019 godinu

Jedan grad, tri bine – Šibenik nudi potpuno novo iskustvo dalmatinskog dočeka Nove godine!

Šibenik se i ove godine ističe originalnim dočekom. Kiril Djajkovski, David Lion, Kawasaki 3P, sjajne Frajle, DJ Kolektiv..neki su od imena koja će oduševiti šibenčane i goste na ovogodišnjem dočeku, te se Šibenik ovim izborom nametnuo kao originalni grad u kojem je zaista odlično dočekati Novu godinu. Nakon jedinog plastic free Adventa u Hrvatskoj, uplešite u drugačiji novogodišnji party  – onaj koja vam jamči kvalitetne izvođače i kvalitetan provod!

Opet najbolji doček u Šibeniku – silvestarski festival kao nastavak ljetne glazbene priče

Uz kreativnu Adventuru, Šibenik priređuje još jedan originalan doček Nove godine – silvestarski festival.
Silvestarski glazbeni program nastavak je ljetne glazbene priče, gdje će posjetitelje na tri bine zabavljati žanrovska lepeza izvođača.

Međunarodno priznatog makedonskog glazbenika Kirila Djajkovskog Šibenik će gledati u klasičnoj  postavi s trubačima kojima će se pridružiti nevjerojatni David Lion. Djajkovski je karijeru započeo osamdesetih, a ubrzo se pridružio Vlatku Stefanovskom  i s kultnim bandom „Leb i sol“ snimio dva albuma. U najluđu noć Šibenčane i goste će uvesti zagrebački  „Kawasaki 3P“ koji je ovog proljeća obilježio 25 godina postojanja. U dugoj karijeri nizao je veliki broj  samostalnih koncerata i gostovanja na najpoznatijim festivalima.

Publika koja Novu godinu odluči dočekati u Perivoju Roberta Visijanija  (Parkiću), plesati će uz četiri dobro poznate dame  – The Frajle koje za Šibenik pripremaju tri sata nezaboravnog glazbenog iskustva. Po prvi put Šibenik će imati i binu koja će razveseliti poklonike elektronske glazbe, na kojoj je publiku zabavljati sarajevski duo  After Affair, te mostarski DJ Kolektiv i Roof AW. I jedni i drugi poznati su po obilju energije koju tijekom nastupa odašilju na plesni podij.

Sve tri bine su na maloj pješačkoj udaljenosti unutar stare gradske jezgre, tako da će posjetitelji moći cirkulirati i uživati  u svim ovim događanjima.

Na samo novogodišnje jutro u Šibeniku, na gradskoj plaži Banj se organizira tradicionalno  novogodišnje kupanje s najljepšim pogledom na Šibenik. Posebnost ovog Novogodišnjeg kupanja biti će instalacija polarnih životinja na santama ledama, izrađenim od stiropora, kako bi  upozorili na globalno onečišćenje našeg planeta, osobito mora.

Posjetite Šibenik, lijepo se provedite, uživajte, zapjevajte i zaplešite, te uz pozitivne i lijepe vibracije uđite  u 2019. godinu.

Zašto posjetiti Šibenik:

Osim činjenice da je u Šibeniku urbana  koncertna scena sve jača, zahvaljujući programima s Tvrđava i odličnim izborima izvođača radi kojih je ovaj grad postaje referentna točka  najboljih koncerata sezone, postoji još puno razloga:

Zato jer ćete upoznati stari Šibenik koji spada među najveće i najbolje očuvane izvorne srednjovjekovne gradove.  Njegova povijesna jezgra, uključena je u zaštitnu zonu katedrale sv. Jakova koje je od 2000. godine pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetske i kulturne povijesne baštine.

Doživjet ćete ljepotu povijesne arhitekture kroz čak četiri veličanstvene utvrde, među njima dvije revitalizirane (tvrđava sv.Mihovila i tvrđava Barone), jedna koja je u procesu revitalizacije (tvrđava sv.Ivana), te posljednja, ali i posebna, tvrđava sv.Nikole, odnedavno članica UNESCO-ove liste svjetske zaštićene baštine!


Tvrđava Sv.Mihovila

Jer je Šibenski kanal sv.Ante, jedan od najljepših dijelova Jadranske obale i najraskošnijih pomorskih ulaza  pa tako uz prirodne ljepote uočljive na prvi pogled, možete doživjeti i prekrasan panoramski pogled na Šibenik, šibenski arhipelag i tvrđavu sv.Nikole. Uređena staza, pristanište i vidikovci, kulturna dobra i rekreacijski sadržaji omogućuju razne aktivnosti na cijelom području.

Jer će vas dočekati obilje malih konoba, finih restorana i savršenih seoskih domaćinstava, krenite tragom ovog vodiča ka dobrom zalogaju i ne zaboravite ugodne kalorije poslije i potrošiti.

pršut

Jer se možete u Šibeniku izvrsno i rekreirati. Naše zime su blage i nježne, a plavi pogled s naših tvrđava i palača je spektakularan u svako doba godine! Puno je još razloga za doći i vidjeti biser Jadrana, a neke tajne neka ipak ostanu neotkrivene, da ih u miru istražite sami.
Dobro došli u Šibenik!

sibenik-tourism.hr

facebook.com/TouristBoardSibenik

instagram.com/lovesibenik

Fotografije: TZG Šibenik, TZ Šibensko – kninske županije, Tvrđava Sv.Mihovila