Aktivni odmor

Na ӦTTILӦ Swimrun Weekend u Hvaru, stiže 400 sportaša iz čak 20 zemalja svijeta

This post is also available in: English

Vrijeme održavanja: 6. i 7. travnja 2019.

OVO IZDANJE KVALIFIKACIJSKE UTRKE SWIMRUNA ZA SVJETSKO PRVENSTVO:
HVAR JE 6. I 7. TRAVNJA DOMAĆIN ӦTTILӦ SWIMRUN SVJETSKE UTRKE – NA JADRAN STIŽU LJUBITELJI ADRENALINA IZ CIJELOG SVIJETA!

Treću godinu zaredom, Hvar će ovaj vikend postati destinacija za preko 400 sportaša iz čak 20 zemalja svijeta, koji će sudjelovati u kvalifikacijskoj utrci za ӦTTILӦ Swimrun svjetsko prvenstvo.

ӦTTILӦ Swimrun Weekend Hvar otvara svjetsku natjecateljsku sezonu swimruna i još jednom potvrđuje da je, zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama i povijesnoj baštini, jedna od najzanimljivijih destinacija za swimrun utrke u svijetu. 

ÖTILLÖ UTRKE

U SVIM ÖTILLÖ UTRKAMA natječe se u paru, a mudra suradnja s partnerom od presudne je važnosti. Granice se mogu pomaknuti jedino oslanjajući se na uzajamne snage. Doživljaj timskog rada od neprocjenjive je vrijednosti koja je poznata samo onome tko je to iskusio, a ujedno je i dio razloga zbog kojeg popularnost swimrun-a tako vrtoglavo raste!

A u prilog tome govore i brojke – čak 200 timova od po dva natjecatelja iz 20 različitih zemalja doputovat će na Hvar kako bi sudjelovalo u ovoj kvalifikacijskoj utrci za ÖTILLÖ swimrun Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u švedskom arhipelagu.

Ova inovativna sportska disciplina izdržljivosti, u kojoj sudionici trče i plivaju po zadanoj ruti rodila se u Švedskoj prije desetak godina, da bi nakon toga doživjela globalnu popularnost. Otvaranje swimrun sezone u Hvaru okupit će najbolje swimrun timove svijeta te rekordan broj sudionika, koje očekuju ugodne proljetne temperature, kristalno čisto more i prekrasni krajolici najsunčanijeg otoka na Jadranu.


Kvalifikacijska utrka, čija je staza duga preko 40 kilometara, i obuhvaća 32 kilometra trčanja i 9 kilometara plivanja, kreće s hvarske Pjace, a povezuje grad Hvar, poluotok Pelegrin, Paklene otoke, a sudionici se ponovno kroz grad, preko tvrđave Fortice, Poljuna, sela Malo Grablje, pa kroz Milnu – vraćaju natrag na hvarsku Pjacu.

„ӦTTILӦ Swimrun utrka na najbolji mogući način otvara proljetnu turističku sezonu grada Hvara– a veliko nam je zadovoljstvo ponovno ugostiti organizatore i natjecatelje ӦTTILӦ Swimrun World Series. Upravo je raznolikost gostiju dokaz kako je Hvar i poželjna destinacija aktivnog turizma!“ – ističu suorganizatori, Grad Hvar i Turistička zajednica grada Hvara.

Foto: ӦTTILӦ Swimrun

This post is also available in: English