Aktualno

Pogledajte kako će izgledati luksuzni hvarski hotel Palace Elisabeth – simbol grada Hvara, u koji se ulaže 100 miljuna kuna

This post is also available in: English

Prvi hotel s 5 zvjezdica na Hvaru

Kao jedna od najljepših građevina na ovim prostorima, uz gradsku Loggiu, hotel Palace Elisabeth smatra se jednim od simbola grada Hvara.

U 2018. godini uloženo 44 miljuna kuna

2018. godina, bila je najbolja u povijesti poslovanja Sunčanog Hvara. Ukupni poslovni prihodi u ovoj tvrtci iznosili su 288,5 milijuna kuna, što predstavlja rast od 37%.

Gallery image of this property
Hotel Amfora

Zahvaljujući velikim ulaganjima u portfelj proteklih godina i investicijama u 2018. godini vrijednih 44 milijuna kuna koje uključuju renovaciju hotela Amfora i Adriana, zabilježena je najbolja, ali i najduža turistička sezona.

Related image
Hotel Amfora

Slavna povijest najljepšeg hvarskog hotela

Hotel će imati 5 zvjezdica i biti će prvi heritage hotel na najsunčanijem otoku Mediterana, a svoja vrata će otvoriti u sezoni 2019. Povijest hotela datira iz 13. stoljeća, a 1899. godine otvoren je pod nazivom Liječilišni hotel carice Elizabete, budući je austrijska carica Elizabeta bila pokroviteljica i sufinancijer izgradnje. Stoga će novootvoreni hotel Palace nositi njezino ime – Palace Elisabeth, Hvar heritage hotel. Promjena u izvorno ime hotela dodatno naglašuje njegovu bogatu baštinu koju karakteriziraju brojni povijesni elementi iz ere carice Sisi.

Hotel Palace Elisabeth

Član prestižne grupacije vodećih svjetskih luksuznih hotela

U 2019. godini Sunčani Hvar nastavlja s najznačajnijom investicijom u portfelju, a to je obnova hotela Palace, vrijedna 100 milijuna kuna. Već prije svog otvorenja, ovaj najluksuzniji hotel na otoku postao je član elitne hotelske asocijacije luksuznih hotela The Leading Hotels of the World.

Image result for hotel palace hvar

Tome je zasigurno zaslužna njegova lokacija u samom srcu grada Hvara te impresivna venecijanska i austrijska arhitektura koja se stapa s jedinstvenom arhitektonskom cjelinom stare gradske Loggie i sat-kule.

Po završetku obnove, hotel će sa sadašnje 73 sobe dobiti 45 luksuznih soba i suitova veće kvadrature.

S ciljem daljnjeg pozicioniranja proizvoda u luksuzni segment, hotel će dobiti unutarnji bazen, luksuzni spa te dvije vanjske terase, jedna od kojih je terasa novog restorana San Marco, s pogledom na središnji trg i povijesnu jezgru grada Hvara, stvarajući idealno mjesto za kušanje probranih jela i lokalnih delicija.

Image result for san marco hvar
Pogled s terase restorana San Marco


„Veliko nam je zadovoljstvo što smo postali članom prestižne grupacije The Leading Hotels of the World koji u svom konzorciju broji preko 400 luksuznih hotela i resorta.
Hotel Palace objedinjuje najviše standarde luksuza s vizijom da pruži gostima vrhunsku uslugu i jedinstveno iskustvo,“ istaknula je Gordana Tomičić, predsjednica Uprave.

Gosti s američkog i britanskog tržišta najbrojniji

Jedinstvenom strukturom gostiju Sunčanog Hvara i dalje dominiraju emitivna tržišta Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije. Rast gostiju iz SAD-a je 26%, dok je u Velikoj Britaniji 14% u odnosu na prethodnu godinu. Ostala razvijena tržišta koja bilježe rast noćenja su Australija, Brazil te skandinavske i zapadnoeuropske zemlje.

Iz Turističke zajednice grada Hvara potvrđuju da su najave za sezonu jako dobre, a bogat program sportskih manifestacija u travnju poput tradicionalne Uskršnje Regate, Otillo Swimruna te Mountain Madness Croatia, obilježavaju izvrstan početak sezone na najsunčanijem otoku Jadrana.

Image result for uskršnja regata

Foto: Sunčani Hvar

This post is also available in: English