Gastro

Prvenstvo sommeliera Dalmacije u Zadru!

Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Zadarske Županije, Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra organizira, četvrto po redu, Prvenstvo sommeliera Dalmacije.

Prvenstvo sommeliera Dalmacije započinje u utorak 30. travnja u 10.00 sati u hotelu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Zadru. U eliminacijskim nadmetanjima kandidati će pokazati svoja stručna znanja rješavanjem pismenog testa, ispravkom vinske liste te pogađanjem “na slijepo”  vrsti  vina i ostalih pića.

Finale će se održati, pred publikom, isti dan u 16:45 sati.

Tri finalista nadmetati će se u zanimljivim i, za publiku, atraktivnim vještinama poput: otvaranja šampanjca, dekantiranju vina, prepoznavanja vina i žestokih pića, otkrivanje pogrešaka u vinskoj listi i sl.

Prijavljeno je 14 natjecatelja:

1. Filip Cimera- restoran Pet bunara, Zadar

2. Ivana Cvitanović- Agrolaguna d.d., prodajni predstavnik, Zadar

3. Branimir Vukšić- konoba Pelegrini, Šibenik

4. Marina Knezović- hotel Falkensteiner Iadera, Zadar

5. Mladen Maraš- Atrox d.o.o., Zadar

6. Miho Vidak- restaurant 360, Dubrovnik

7. Marko Šram- restoran Nautika, Dubrovnik

8. Mateo Juričec- Talijaš- konoba Boba, Murter

9. Dražen Stjepić- restoran Groppo, Zadar

10. Ivan Čapeta- restoran Pašta & Svašta, Zadar

11. Ivan Mašić- hotel Saudade, Gradac

12. Josip Zubak- Taboo grill & bar, Šibenik

13. David Gilja- Punta Holidays d.o.o.

14. Žarko Romić- CO trink d.o.o., Posušje, BIH

Finaliste će tvrtka Atrox d.o.o. iz Zadra nagraditi stručnim putovanjem u vinsku regiju Valdobbiadene.u Italiju.

Finale natjecanja otvoreno je za javnost, a održat će se u hotelu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, 30. travnja u 16.45 sati.

Hrvatski sommelier klub (HSK) je neprofitna udruga građana koja djeluje u Hrvatskoj od 1993., a kao članica Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommellerie Internationale – ASI) od 1994. godine.

Glavna zadaća HSK je napredak profesije sommeliera, produbljivanje svijesti o kulturi hrane i pića i edukacija profesionalaca kao i građanstva.      

Svoje ciljeve HSK ostvaruje održavanjem sommelierskih tečajeva, stručnih predavanja i radionica, priređivanjem i organizacijom regionalnih i nacionalnog natjecanja sommeliera, izdavanjem stručne literature te ostalim aktivnostima.

Više o HSK-u na www.sommelier.hr

shares