Aktivni odmor

U Bolu na otoku Braču, održava se utrka za svjetski biciklistički kup – XCM Bluesun Epic

DA BOL CVJETA I U PREDSEZONI, pokazuje nam tek letimičan pogled na zgusnut raspored svibanjskih događanja – već u prvom tjednu po mnogima najljepšeg proljetnog mjeseca, u Bolu se fešta, trči, biciklira… a cijelo mjesto zanjihat će se u ritmovima housea i soula!

Osim proslave Međunarodnog praznika rada, na kojoj se guštalo u zabavno-glazbenom programu i ukusnim porcijama graha i bračke janjetine s ražnja, istog dana održao se tradicionalni, šesti po redu humanitarni kros „Đir oko Bola“, na kojem sudjeluju i odrasli i djeca; a svega nekoliko dana kasnije, 4. svibnja, kreće atraktivan Bol Beats festival sa zvučnim imenima svjetske glazbene scene!

Ipak, zvijezda početka svibnja u jednoj od naših najelegantnijih destinacija, svakako je jedna epska biciklistička utrka!

UZBRDICE VAS ČINE JAČIMANakon Sutivana, i Bol se sve više profilira kao atraktivna cikloturistička destinacija, a tome je svakako doprinijela i prošle godine po prvi put održana utrka XCM Bluesun Epic sa UCI C3 oznakom. 

Ova se atraktivna utrka sastoji od tri etape: prvi je 40 kilometara dugačak MTB maraton (03.05.2019. s početkom u 16h), prava poslastica za one kojima su teški i zahtjevni uvjeti vožnje i brdski tereni pravi izazov. Idućeg dana, s početkom u 10.30h slijedi 86 km dugačak UCI C3 maraton (ili, alternativno, 52 km za veterane); dok posljednjeg dana, u nedjelju 5.05.2019. od 10 sati, kreće atraktivan 17-kilometarski uphill krono MTB maraton! Ukoliko ste pravi ljubitelj vožnje na dva kotača sa zrncem adrenalina, okušajte se u ovim zahtjevnim disciplinama, jer kako biciklisti kažu – uzbrdice Vas čine jačima

Osim što je uzbudljiva, ova natjecateljska avantura prilično je i povoljna, jer se za svega 300 kuna dobijaju dva noćenja u apartmanima s 3 zvjezdice, startnina za sve tri etape utrke, tri ručka, jedna večera i after race party, te wine tasting u jednoj od najboljih vinarija na svijetu, Stini.

IZBJEGNITE FEAR OF MISSING OUT. Od 3. do 5. svibnja,i pojedini bolski hoteli nude atraktivne pakete po prigodnim cijenama. Primjerice, osim što rezervacijom smještaja u otmjenom hotelu Elaphusa ostvarujete pravo na besplatnu startninu, svakako će Vam goditi bogati buffet doručak koji će Vas napuniti energijom za Vašu biciklističku avanturu!

 Bilo da se opuštate ili tek prikupljate snagu za Vaš podvig na dva kotača, oduševit će Vas mogućnost neograničenog korištenja fitnessa i Thalasso Wellness centra, koji uključuju unutrašnji i vanjski whirlpool s grijanom morskom vodom, tursku, infracrvenu, te dvije vrste rimskih sauna – laconiumpostupnim zagrijavanjem tijela djeluje stimulativno na srce i cirkulaciju, daje osjećaj svježine te duboko duhovno i tjelesno rasterećenje, dok caldarium povećava prokrvljenost kože, opušta mišiće i djeluje blagotvorno na respiratorni sistem. Zvuči kao idealan scenarij za pripreme za Vašu cikloturističku avanturu, zar ne? A fotografije na Facebooku sa biciklistima koji se pred utrku krijepe zamamnom bračkom janjetinom znače samo jedno – party je već počeo! Stoga, želite li izbjeći žestok FOMO (eng. žarg. fear of missing out – strah da ćemo propustiti zabavan event ili događaj, op. a.), još danas se priključite ovoj uzbudljivoj bolskoj pustolovini!

Više:Tz Bol

Foto: Tz Bol, active Bol