Aktivni odmor

Croatia Bol Open – I ove godine ljeto započinje tenisom!

Lista igračica biti će ovaj tjedan, a predstavljen je i bogat program događanja jedinog WTA turnira u ovom dijelu Europe – Croatia Bol Opena.

Image result for bol

„Naš turnir se do sada pokazao pravim mjestom za skok u karijeri obzirom da se svaka pobjednica bolskog turnira u toj godini uspjela probiti u top 100.“ – rekao je Feliks Lukas, direktor turnira na prošlotjednom predstavljanju u Milanu.

Značaj turnira prepoznat je u kontekstu promidžbe Hrvatske stoga je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom održano njegovo predstavljanje vodećim talijanskim medijima u prostorijama teniskog kluba A. Bonacossa.

Croatia Bol Open, ali i samu destinaciju predstavili su načelnik općine Bol Tihomir Marinković, direktor TZ Bol Markito Marinković, direktorica predstavništva HTZ-a u Milanu Viviana Vukelić i direktor turnira Feliks Lukas.

Jedinstvena priča o ljepotama Bola, BlueSun teniskom centru Zlatni Rat te sportskom i zabavnom programu turnira itekako je zaintrigirala talijansku sportsku i širu javnost o čemu svjedoči i podatak da je priču o WTA Croatia Bol Openu prošlog tjedna objavila i Gazzetta dello Sport.

Sara Errani, French Open 2018 (Getty)

Navedena kombinacija jedinstvenih karakteristika destinacije i turnira razlog su i velikog broja tenisačica koje se u Bol svake godine vraćaju kao što su A. Krunić, T. Zidansek, P. Hercog, M. Minella pa je izgledno da ćemo neka od ovih imena gledati i ove godine u pohodu na nagradni fond i 160 WTA bodova.

Image result for wta bol

Poznato je već sada da će direktor turnira pozivnice dati FED Cup reprezentativkama Jani Fett i Teni Lukas, a kome idu preostale dvije će biti objavljeno pred sam početak turnira. Na prijavnoj listi od 250 tenisačica ih je 16 iz TOP 100 te se lista zaključuje sa 116. tenisačicom svijeta. Direktno u turnir ulazi 26 igračica dok ih je 145 na listi čekanja.

Image result for wta bol

Turnir započinje 3. lipnja ždrijebom i Player’s partijem, od utorka se igra prvo kolo, s tim da su ove godine velika novost noćni mečevi. Mečevi dana prvog kola igrat će se od 20:30 h na Centralnom terenu, a spas od lipanjskog sunca imat će i brojni gledatelji nedjeljnog finala koje započinje u 20:05 h. Oni koji ne stignu do Bola, izravan prijenos moći će pratiti na drugom programu HTV-a.

Image result for wta bol

No, ove godine, zabava na Centralnom terenu započet će sat vremena ranije, od 19 h kada će koncert uživo za publiku WTA Croatia Bol Opena održati Nina Badrić. Raskošnija će biti i sama ceremonija zatvaranja ovogodišnjeg turnira u sklopu koje je najavljen nastup vrhunske pijanistice Lole Astanove, jedne od najboljih pijanistica na svijetu koja je osim talentom, svijet zaintrigirala i svojim atraktivnim izgledom.

Image result for bol

Bol je već prepoznat po vrhunskom provodu pa ni u danima uoči finala neće nedostajati zabave. Domaćini najavljuju cjelovečernji koncert klapa Šufit i Kambi u petak, a 8. lipnja zvijezda subotnje bolske večeri bit će Niki Belucci koja nastupa u klubu Varadero.

Image result for bol player party

Za sve koji žele uživati Bolu, vrhunskom sportu i odličnoj zabavi, ulaznice za WTA Croatia Bol Open su u prodaji na www.ticketshop.hr

Cjelokupni program dogaađanja pogledajte na linku

Više: bolopen.com