Aktualno

Dođite na pravu dalmatinsku fjeru! Proslavite s baškovođanima Dan Općine

PLANIRATE LI POSJET našoj lipotici sa virtualnih razglednica, Baškoj Vodi, nadolazeći datumi, 28. i 29. svibanj, izvrsni su baš za to! Naime, ima li boljeg načina da upoznate šarm tipičnog primorskog malog mista, nego kroz njegove fešte?

Dan Općine omiljena je fjera svih Baškovođana, ali i njihovih gostiju, od kojih se neki vraćaju u mjesto i po 20 godina, a što Vas sve ondje očekuje, saznat ćete ostanete li uz naredne ulomke! Općina Baška Voda te TZO Baška Voda organizatori su i pokrovitelji ovog događanja, koje voli – i staro i mlado!

Image may contain: 4 people, tree and outdoor

UŽIVAJTE U PRAVOM, TEMPERAMENTNOM DALMATINSKOM SPORTU! Boćanje, popularno znano kao igra na balote, savršen je način da upoznate zrnce tipičnog dalmatinskog temperamenta. Igra je to koja zahtijeva preciznost, a cilj je je baciti balotu pokretom iz ispružene ruke odasprijeda tako da se ona što bliže dokotrlja do najmanjeg predmeta u igri, bulina. Koliko su igračima važni njihovi punti, najbolje dočarava slika iz Smojina Malog mista, kada legendarni doktor Luigi prekorava uzrujanog budućeg oca, koji ga je prekinuo u igri baš kada je trebao odigrati ključan potez! Padne na balotama i pokoja beštimja, ali i oduševljeni usklici pobjedničke ekipe. Ne sumnjamo stoga da će jednako uzbudljivo biti i u finalu boćarskog turnira u Sportskom centru “Ante Jurišić Ako”, 28. svibnja s početkom u 19 sati!

Image result for nikolina baška voda

JESTE LI ZNALI da je baškovoška plaža Nikolina ponosna nositeljica Plave zastave, međunarodnog priznanja za ekologiju i očuvanje okoliša? Kako ova oznaka garantira i izvrsnu uređenost i opremljenost plaže, te kristalno čistu morsku vodu, ne čudi činjenica da je upravo ona orijentir turistima koju lokaciju odabrati za uživanje u morskim radostima.

Baškovođani su naročito ponosni što je njihova Nikolina na popisu od stotinjak jadranskih plaža koje nose ovo prestižno priznanje i trude se taj status i održati, te je podizanje Plave zastave posebno svečan događaj uveličan nastupima glazbara Općinske limene glazbe “Baška Voda”, koji su svoje umijeće pokazali sa susretima puhačkih orkestara diljem zemlje, te klape Basca! Svečanost podizanja Plave zastave u centru mjesta održat će se 29. svibnja s početkom u 19 sati – nemojte ju propustiti!

OPEN AIR PARTY I ATRAKTIVAN VATROMET. Mnogima omiljen dio ove zabavne fešte počinje istog dana u 20 sati, kada će biti upriličena pučka fjera na otvorenom sa besplatnim ićem i pićem! Domaća veselica ne bi bila to što jest bez dobre glazbe, pa ovu prigodu svake godine uveličaju prokušani majstori dobre atmosfere.

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting and indoor

Za istu su ovom prilikom zaduženi Mario Roso i njegov Roso band (uživajte u melodioznoj uspješnici Kapja vina, čiji spot je snimljen na najljepšim predjelima Baške Vode!), a točka na i cijelog slavlja svakako je raskošan vatromet, koji cijeloj priči daje dozu glamura i kao da utjelovljuje prštanje dobre energije po kojoj je ovaj događaj i poznat. Uživajte i Vi u baškovoškoj veselici, koja razgaljuje srce bez obzira na godine!

Foto: Tz Baška Voda

www.baskavoda.hr
Facebook