Aktivni odmor

Doživite čari Komiške regate!

Pred nama je još jedna, Komiška regata. Kao i svih ovih godina, jedriličarski klub Labud je organizira uz veliku pomoć Nautičkog centra KOMIŽA, grada Komiže i T.Z. Komiže. Prijavite sudjelovanje na Komiškoj, ne propustite Mrduju i moguće je da se baš posada Vaše JEDRILICE popne na pobjedničko postolje nakon Viške regate, kada će najuspješnijoj JEDRILICI i biti dodijeljen Lukša Cicarelli CUP.
Više o sustavu bodovanja saznajte klikom na link  

Doživite i vi čari “Komiške” ! Velikom broju jedriličara ova, po mnogo čemu posebna regata označava početak sezone odobalnih regata. Prve asocijacije su otvorena pučina, dobar vjetar i prve, sezonske opekotine od sunca, a onda, Barjaci, Knežev rt i pred jedriličarima odjednom bljesne neponovljiva Komiža, stisnuta između zelenih uzvisina i neba, izranja iz mora, kao biser iz školjke.  

Posljednjih godina, znao se desiti i jak vjetar na povratku, koji je zahtijevao od jedriličara maksimum umijeća i vještina da završe regatu, što je pružalo taj posebni, off shore ugođaj. 

Prijave možete obaviti online,a OGLAS 28. KOMIŠKE REGATE SPLIT – KOMIŽA – SPLIT, 24. – 26. svibnja 2019. pronaći ćete na linku a ostale dokumente regate na link.

Dodatna motivacija neka bude i to što se 3 omiljene Labudove regate krstaša od ove se godine jedre i za “Lukša Cicarelli CUP”.

Sustav je tako kreiran da omogući i manjim jedrilicama, ali i onima koji jedre u velikim skupinama prema redovnom razvrstanju, da ukoliko odjedre sve 3 regate ( Komiška, Mrduja, Viška), budu u poziciji za osvajanje ovog trofeja. Promicanje jedrenja na krstašima, glavni je cilj ove inicijative, koja svjesno u prvi plan stavlja jedrilice i posade koje sudjeluju u najmasovnijim skupinama na našim regatama i samim tim teže dolaze u poziciju za osvajanje vodećih mjesta.

PROGRAM:

ČETVRTAK 23.05.2019.
Dolazak natjecatelja, registracija i pregled krstaša. Sastanak kormilara u 20:30h.

PETAK 24.05.2019.
Prvo navigacijsko jedrenje SPLIT – KOMIŽA – duljina 36 Nm.
9:00h – ZAJEDNIČKI START za sve skupine tri razreda.

SUBOTA 25.05.2019.
U organizaciji Nautičkog centra Komiža u subotu u 20:30 sati organiziran je domjenak u Konobi BAK
(Ulica Bar. Eugena Ransonne 6) uz glazbu Little Sister Banda i švedski stol ( Piće je trošak natjecatelja) .


NEDJELJA 26.05.2019.
Drugo navigacijsko jedrenje KOMIŽA – SPLIT – duljina 36 Nm.
9:00h – ZAJEDNIČKI START za sve skupine tri razreda.
20:30h – proglašenje pobjednika s podjelom nagrada (prostorije JK “LABUD”)