Aktivni odmor

Preko 400 natjecatelja “Uvatilo vitar” na popularnom biciklističkom maratonu u Sutivanu!

Sutivan i otok Brač su još jednom dokazali da s opravdanjem nose titulu jedne od najboljih biciklistickih destinacija u Hrvatskoj i da u tom smislu mogu ponuditi puno više od samog natjecanja. 

Image may contain: 2 people, people riding bicycles, bicycle and outdoor

Ova destinacija je još jednom dokazala da zna organizirati utrku na najvišem mogućem nivou čak i unatoč lošijoj vremenskoj prognozi. Niti vjetar, ni kiša nisu mogli upropastiti ugođaj 400 natjecatelja, i preko 1000 posjetitelja.

Image may contain: 4 people

Biciklisti su pristigli iz svih zemalja u okruženju. Uređene staze BuraVitar i Bonaca dočekale su natjecatelje i znatiželjnike potpuno ušminkane i u svojem najboljem izdanju. Natjecatelji su prolazili kroz najljepše dijelove Sutivana i susjednih općina, na kojima su mogli zastati, fotografirati ili pak samo uživati u prizorima čarobnih krajolika.

IMG_9603 (Copy).jpg (77 KB)

Pobjednik glavne utrke u savladavanju 70-ak km dugačke Bure, koja spaja Sutivan, Supetar, Nerežišća i Milnu je Matija Meštrić.

Image may contain: 1 person, riding a bicycle, tree, outdoor and nature

Pored pobjednika Matija Meštrića, svakako valja spomenuti i drugoplasiranog na stazi “Bura” Marina Pejdu, kao i trećeplasiranog u ukupnom poretku na stazi Tomislava Katalenića. Od svih žena na istoj stazi najbrža je uvjerljivo bila Tanja Barišić ispred Jelene Rovčanić na drugom i Miroslave Krzmanović na trećem mjestu. Na stazi Vitar, koja se vozila na 43 kilometra, najbolji je bio Ivan Kovačić, od žena Kristina Zajec. Na stazi Bonaca, pobjednik je bio Boris Prusac, od žena najbolja je bila Marija Franetović-Cvitić.
Ukupni poredak pogledajte na linku.

IMG_0339 (Copy).jpg (186 KB)

Nakon završene subotnje utrke, uslijediila je bogata večera uz PIK roštilj, ali i pravi domaći gurmanski spektakl za nepca – bogat menu s janjetinom, rižotom i tunom! Uslijedilo je proglašenje najboljih, tombola s bogatim nagradama, nezaboravna zabava uz raspjevani bend i rasplesanu publiku.

IMG_9182 (Copy).jpg (98 KB)

U nedjelju ujutro svoju utrku su odvozili i najmlađi natjecatelji, koji su također dobili medalje.
Medalje za ovu prigodu su izrađene od prekrasnog bračkog kamena, rad umjetničke galerije Jakšić.

www.visitsutivan.com

Facebook: https://www.facebook.com/visitsutivan

Twitter: https://twitter.com/TZOSUTIVAN

Foto: Ivan Borojević