Gastro

Prvi Wine, olive & heritage festival u Jelsi na Hvaru od 23. do 26. svibnja!

Wine, olive & heritage festival 2019. se godine održava prvi put u Jelsi na otoku Hvaru, a radi se o manifestaciji koja će kroz četiri dana kroz domaće i strane sudionike promovirati kulturu otoka Hvara na više nivoa. U prvom planu je promocija vina i maslina, tj. maslinovih proizvoda na otoku Hvaru u suradnji s gostima festivala. Festival će se održati od 23. do 26. svibnja ove godine, a predstavljen je i bogati program.

Image result for hvar vina

Festival će službeno biti otvoren u četvrtak 23. svibnja u jelšanskom parku, a bit će održan i gastro show s ugostiteljima srednje škole, gdje će biti predstavljena hrana iz mediteranske prehrane, kao i domaći proizvodi iz udruga Trim i Faria.

Image may contain: sky, mountain, tree, outdoor, nature and water

U petak i subotu, tj 24. i 25. svibnja, na rivi će biti prezentacija svih sudionika festivala uz degustaciju njihovih vina i ulja, a predviđen je i glazbeni program. Osim domaćih sudionika, na prvom Wine, olive & heritage festivalu predstavit će se i bugarske autohtone vinske sorte, uz predavanje Galine Niforou, poznate enologinje. Zatvaranje festivala će biti u nedjelju, 26. svibnja.

Image may contain: sky, cloud, mountain, ocean, outdoor, water and nature

Direktorica TZ Jelsa, Marija Marjan, istaknula je kako je ovo samo jedan od festivala putem kojeg se predstavlja hvarska baština, a za naredno ljeto bit će najavljeno još nekoliko programa u kojima će turisti moći uživati.

Program festivala:

Više: Tz Jelsa