Aktualno

Poljaci biraju Srednju Dalmaciju! Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije uspješno se predstavila u Varšavi!

Hrvatska je već godinama najpopularnija strana destinacija u Poljskoj

23. svibnja 2019.

Uz veliki interes poljskih turističkih agencija, tour operatora i medija, u Varšavi je uspješno predstavljena turistička ponuda Splitsko dalmatinske županije.

Hrvatska je ove godine najpopularnija strana destinacija u Poljskoj i na tome je mjestu zamijenila Španjolsku U sklopu programa održana je prezentacija direktora Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije, Joška Stelle, te predstavnika Turističkih županija Makarske rivijere, direktora Turističke zajednice općine Gradac, Davora Andrijaševića.

Događanju je nazočio i veleposlanik RH u Poljskoj gospodin Tomislav Vidošević. Prisutan je bio i veliki broj novinara iz glavnih poljskih medija te brojni predstavnici turističkih agencija i poljskih državnih institucija.

Splitsko dalmatinska županija te Makarska rivijera su predstavljene kroz prizmu nekoliko glavnih motiva dolazaka kao što su kulturna i prirodna baština, aktivni odmor te eno-gastro ponuda.

” Zbog izuzetno dobrih rezultata u 2018. godini kao i zbog činjenice da su poljski gosti prvi u dolascima, te drugi po broju noćenja u Splitsko – dalmatinskoj županiji, ove godine pored predstavljanja na 15 europskih i svjetskih sajmova te izlaganju na brojnim radionicama, rado smo se odazvali inicijativi predstavništva HTZ-a, da Poljskoj turističkoj branši, tour operatorima i medijima, predstavimo turističku ponudu naše županije, te našim dragim gostima s Poljskog tržišta organiziramo što kvalitetniji odmor i boravak u Splitsko – dalmatinskoj županiji ” – istaknuo je direktor TZ Splitsko – dalmatinske Joško Stella.

Goste je posebno dojmio  promotivni film koji  je dočarao ljepote županije, a imali su priliku i kušati dalmatinske specijalitete  koje su stigle direktno iz Hrvatske: ušećerene bademe, suhe smokve, rakiju…

Današnji sastanak je nastavak promotivnih aktivnosti kojima je svrha dovesti što više poljskih gostiju
u Splitsko dalmatinsku županiju. Prezentacija je također dio aktivnosti Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

“Jako sam zahvalna direktoru Stelli da je prihvatio naš poziv te došao u Varšavu. Radujem se da već sljedeća županija ove godine predstavlja svoju ponudu u Poljskoj. Ovo je sjajna prilika da se poljskoj turističkoj branši i tour operatorima prikažu novosti i postignuća u hrvatskoj turističkoj ponudi”, izjavila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.

Prezentacija se održala u zgradi koja  je jedna od rijetkih u Varšavi koja spaja funkciju povijesnog spomenika arhitekture iz početka XX. stoljeća i suvremenih ureda.