Aktivni odmor

Tjedan prepun atraktivnih događanja u Bolu: Brački biser turizma hit je destinacija svibnja

Po mnogima svibanj je najljepši mjesec u godini. U kasnom proljeću nitko ne može odoljeti predivnom Bolu. Njegova jedinstvena plaža Zlatni rat – simbol Jadrana, najimpresivnija je slika Bola,  otoka Brača i brojnih turističkih razglednica koje su obišle svijet.

Da je Bol mnogo više od plažnog resorta, top destinacija za aktivni odmor, biciklizam, planinarenje, vodene sportove, ronjenje… svjedoče brojna sportska događanja u predsezoni.

Image result for bol prvi maj

Proslava Međunarodnog praznika rada i tradicionalni prvosvibanjski humanitarni kros

Posebno je zanimljivo u prvoj polovini svibnja. Bogat tjedan događanja započinje proslavom Međunarodnog praznika rada i proslavom blagdana sv. Josipa radnika. Proslava s zabavnim programom, gastro ponudom i podjelom karanfila organizirana je u Teatrinu Dva ferala. Na jelovniku su grah i bračka janjetina s ražnja. Za dobro raspoloženje angažiran je glazbeni duo Pero i Kole.

Image may contain: 1 person, outdoor

1. svibnja održava se tradicionalni šesti po redu humanitarni kros „Đir oko Bola“. Start i cilj su kod caffe bara Big Blue na Velom mostu. Na utrci sudjeljuje 140 djece i 100 odraslih natjecatelja. Prijavljeni natjecatelji raspoređeni su u četiri grupe: najmlađi do 7 godina, stariji od 7 do 15 godina, seniori 16 do 45 i veterani iznad 45 godina.

Image may contain: 8 people, people smiling, people standing, sky and outdoor

Start je u 10 i 11 sati, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade. Priznanja će dobiti i najstariji natjecatelj i natjecateljica. I ove godine sav novac od prijava ide za udrugu za djecu sa posebnim potrebama “Brački pupoljci”.

Image result for bol prvi maj

Zdrav morski okoliš za održivi turizam!
U četvrtak, 2. svibnja Turistička zajednica organizira ekološku akciju čišćenja podmorja.
Ovim projektom nastoji se senzibilizirati i educirati stanovništvo o važnosti čištoće mora. Zaštita mora i zdrav morski okoliš od iznimne su važnosti za zdravlje stanovništva, ali i za turizam.

Image result for bol biciklizam hotspots

Vikend u znaku biciklizma: U Bolu se održava natjecanje za Svjetski kup – XCM Bluesun Epic!
Bol je domaćin biciklističke utrke svjetskog kupa XCM Bluesun Epic 2019, vrhunskog turističko-sportskog događaja koji se održava od 3. do 5. svibnja 2019. U3 dana u Bolu očekuje nas vrhunski biciklistički program, utrke na 16,40 i 80 km, te dječje utrke na 3 i 0,2 km.

Image result for bol biciklizam hotspots


Vrhunska glazbena poslastica Bol beats
U hotelu Blue sun Bonaca, od 4. do 11. svibnja održava se muzički festival Bol beats. Nastupaju brojna svjetski poznata imena iz svjeta glazbe soula, hausa…poput Carl Webstera, Chris Boxa, Elle Cee, Paul Maca te brojni drugi.

Image result for bol aerodrom

MEĐUNARODNI LETOVI OD 11. SVIBNJA
Domaći letovi, Zagreb – Brač – Zagreb, počeli su 2. travnja i avioni Croatia Airlinesa slijeću i polijeću utorkom i subotom do 26. listopada. Prvi međunarodni letovi najavljeni su za 11. svibnja i to iz Brusselsa i Rotterdama. Tjedan kasnije, također subotom, stizati će gosti avionom iz Linza i Vienna. Prema do sada dogovorenom, 25. svibnja dolazi avion iz Innsbrucka, a 1. lipnja iz francuskog grada Deauville.
U planu su i letovi prema drugim destinacijama.

Image may contain: water

Više: bol.hr