Gastro

U hotelu Park u Makarskoj, uz izvrstan odaziv publike, održan još jedan uspješan Wine Vip Event!

Agencija Ricerca Mercato tj. Dantes i njegov tim organizirali su 08. svibnja svoj sedmi ujedno i posljednji event u ovom dijelu godine, a koji je imao iznimno dobar odaziv i na kojem su bili mmgobrojni ugostitelji cijele Makarske rivijere ali i puno šire.

Gosti su osim iz Makarske, Baške Vode, Brele, Podgore, Tučepa, Gradaca, Omiša …otoka Brača i Hvara stigli i iz Metkovića, Stona, Korčule, Imotskog, Vrgorca….pa i iz Dubrovnika.

Ponosno možemo reći da smo uspjeli u naumu a to je da smo potaknuli našu najvažniju granu – turitsičko ugostiteljsku struku potaknuti da rade na svome znanju, usavrašavanju, obogaćivanju svoje kvalitete ponude i usluge ali i povezivanju sa našim proizvođačima vrhunskih vina, sira, tartufa, ….

Naši događaji koje organiziramo imaju naziv – Konferencija vrhunskih vinskih znalaca – WINE VIP EVENT i u svim destinacijama pokazali smo da skupa možemo puno a sami jako malo. Zbog toga smo svim našim suorganizatorima naglašavali njihovu važnost. Zbog toga smo poticali Hrvatsku obrtničku i gospdarsku komoru, Županije, njihove turističke zajednice, Gradove i Općine i njihove turističke zajednice na zajedničku suradnju.

U većini destinacija/evenata smo u tome uspjeli i veliko HVALA svima koji su prepoznali naše dobre namjere i ciljeve. Tamo gdje nismo to uspjeli nakon našeg eventa i reakcije njihovih ugostitelja došlo je vrlo brzo do iznimno pozitivne reakcije jer svi moramo raditi prema zajedničkom cilju a to je bolja i kvalitetnija turistička ponuda i usluga. 

Zašto smo odabrali kao posljednji naš event Makarsku rivijeru?? Postoji nekoliko razloga a jedan je jer sustavno radimo na istraživanju i praćenju kvalitete usluge i ponude (Projekti Tajni gost/ Mystery Guest) i ustanovili smo da je potrebna edukacija i unapređivanje kvalitete ponude i usluge. Jedan od razloga leži u tome da je postojao interes vrlo velikog broja ugostitelja za ovakvim eventom a taj interes su potvrdili svojim dolaskom i izvrsnim odazivom.

Vrlo lijepi hotel PARK, izvrsna usluga od kompletnog persdonala i vrlo veliko razumijevanje od strane managmenta rezultiralo je ovako lijepim eventom i velike pohvale na račun ove hotelske kuće i ovo može biti nam svima vrlo pozitivan primjer.

Kao organizatori zahvaljujemo se hotelu Park a koji su uz nas organizatore bili domaćini eventa, veliko hvala našim pokroviteljima Ministarstvu turizma i Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske. Posebno veliko hvala našim suorganizatorima bez kojih nebi bilo ove vrlo lijepe Makarske priče Splitsko-dalmatinskoj županiji, Turističkoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije i Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije a i mnogobrojnim partnerima i izlagačima na našem eventu.

Naši govornici u ovoj lijepoj priči bili su domaći ljudi – Jure Andrijašević i Veljko Barbieri i naša dva vrhunska sommeliera Filip Savić i Mario Meštrović a kuharski znalci Hrvoje Zirojević, Braco Sanjin i Ivan Pažanin su našu priču samo još dodatno vrhunski obogatili.

Ovo je bio ciljani edukacijski event usmjeren prema ugostiteljsko turističkoj struci gdje na jednom mjestu su mogli slušati predavanje vrhunskih govornika i educirati se a isto tako i degustirati vina i ostale proizvode naših partnera i na taj način povezati se sa tim proizvođačima i na taj način poboljšati i obogatiti svoju ponudu.

Wine Vip Event je svojom radionicom sljubljivanja ili spajanja hrane i vina zaokružio iznimno vrijedan event gdje se uz vrhunske govornike sommeliere i kuhare moglo uživati u izvrsnim delicijama i vinima. Na kraju su svi još uživali i u domjenku koji su nam pripremili vrhunski kuhari.

“Vjerujemo da ne treba naglašavati koliko su pozitivni dojmovi svih gostiju kada evo dva dana nakon eventa pristižu nammnogobrojne pohvale i podrška. Hvala svim partnerima, suorganizatorima, govornicima i kuharima i gostima na odazivu i odvojenom vremenu a oni su nam pokazali i ukazali da radimo izvrstan posao i da smo na pravome putu.” – izjavio je Dantes Begić, glavni organizator.

Više: www.dantes.biz