Aktivni odmor

U Sinju se održava jedna od najuzbudljivijih pustolovnih utrka – Cetina adventure race!

This post is also available in: English

U sklopu pustolovnog vikenda održava se I zabavna gradska utrka “Gradski izazov” i biciklijada “Do izvora Cetine

Datum i mjesto utrka: Sinj, 8.6.2019. u 7 i 17 sati, 9. lipnja 2019. u 10 sati

Nakon osam besprijekornih i adrenalinskih utrka, klub avanturističkih sportova Cetina Adventure organizira i devetu Cetina Adventure Race! Ove godine pod okriljem misterije, s tajnom lokacijom starta, izgleda staze i rasporeda kontrolnih točaka, još jednom će testirati granice tjelesne i mentalne izdržljivosti natjecatelja.

Natječe se u tri discipline trekking, kajaking i mountain bike
Utrka se sastoji od triju disciplina: trekking, kajaking i mountain bike, uz dodatne zadatke koje će kao bonus izazov biti postavljeni natjecateljima na putu do cilja.

Ljepote krajolika Dalmatinske zagore pokazat će i svoju zahtjevnu stranu, ali će svaki napor bogato nagraditi: kanjoni, strme brdske staze, pitomi šumski proplanci, pritoci i jezera Cetine u svakom slučaju oduzimaju dah.

Staza je duga od 100 do 120 kilometara, mogu sudjelovati muški, ženski i miješani timovi, a vremensko ograničenje za dovršetak utrke je 14 sati. Start utrke je u 7:00 sati. Lokacija održavanja će biti naknadno poslana svim natjecateljima.

Natjecatelje očekuju bogate novčane nagrade. Za prva tri tima je osiguran nagradni fond u vrijednosti od 5 000 kuna.

Gradski izazov – upoznajte grad Alke i Čudotvorne Gospe Sinjske! Budite dio sportsko – edukativne utrke na kojoj sudjeljuju cijele obitelji

Za one manje željne ekstremnih pustolovina u divljini prirode, a više urbane, zabavne dinamike, klub avanturističkih sportova „Cetina Adventure“ organizira i Gradski izazov „Cetina Adventure“ na kojem sudjeluju i cijele obitelji, nema dobnog ograničenja.


Izazov je osmišljen na način da uz pomoć karte i uputa sudionici trebaju pronaći zadane točke po gradu Sinju. Može se otrčati za 30 minuta, a može se i prehodati obiteljski s djecom, u ograničenom vremenu od 2 sata. Svi su pozvani da se zabave i bolje upoznaju grad Alke i Čudotvorne Gospe Sinjske.

https://www.youtube.com/watch?v=9_BtztPpixk

Natjecatelji se natječu u tri kategorije: djeca (od 1 – 12 godina sudjeluju s roditeljem, djeca starija od 12 godina sudjeluju sama, ali uz pisani pristanak roditelja potpisan na sam dan utrke), žene i muškarci
Vozi se 1-2 sata. Duljina staze je 8 km. Prijavljeno je 500 natjecatelja. Start i cilj: ispred Doma mladih (Disko klub Piccadilly)

Prijava na utrku: prijave se vrše na stotinka.hr, a traju do 31.05. do 23:59 sati, nakon tog roka više nema mogućnosti prijave. Startnina je 40 kn i 60 kn. Nagrade su osigurane za prva tri mjesta u tri kategorije.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na facebook stranicu Cetina Adventure.

7. biciklijada Do izvora Cetine

Početak lipnja u Sinju obiluje sportskim događanjima! Samo dan nakon 9. Cetina Adventure utrke i Gradskog izazova, Biciklistički klub Vlaji organizira 7. biciklijadu Do izvora Cetine. Jedna od najatraktivnijih i najizazovnijih biciklijada duga je čak 82 km, a ukupni uspon je 800 metara.

Zbog svoje dužine, ruta zahtijeva solidnu tjelesnu kondiciju, ali svaki okret pedalom bogato je nagrađen: malogdje je priroda ovako bogato rasprostrla svoje ljepote. Biciklira se od Sinja preko Hrvaca, Panja, Bitelića pa dalje lijevom obalom Peruće i Cetine, sve do modrog oka samoga izvora, kraj kojega bdije starohrvatska crkva Sv. Spasa iz 9. stoljeća, jedan od naših najdragocjenijih i najljepših arheoloških lokaliteta.

Ove godine se, osim biciklista iz Sinja i okolice, očekuju i brojni gosti iz Splita, Livna, Bihaća i drugih gradova, što zajedno s ljepotom staze i prirode jamči nezaboravnu avanturu. 

Svakako najljepši mogući način za provesti vikend u prirodi.

Više informacija: Biciklistički klub Vlaji Sinj, tel: +385 95 6606 222
Facebook



Više: Tz Sinj

This post is also available in: English