Aktualno

Ultimativni hit u svijetu! Izbrišite granicu između čarolije i stvarnosti – posjetite Muzej osjeta u City Centru One u Splitu!

MUZEJ OSJETA SPLIT – PRVI MUZEJ OVOG PROFILA U HRVATSKOJ, S ELEMENTIMA SPLITSKOG I DALMATINSKOG !

OSVAJA NA PRVI POGLED, MIRIS I DODIR. Vjerojatno ste se na omiljenoj virtualnoj slikovnici – društvenoj mreži Instagramu, koja se uvelike oslanja na estetiku lijepog, već susreli sa sjajnim fotografijama nalik na scene iz Alise u zemlji čuda – ljudi koji izgledaju poput patuljaka ili divova, ambijent koji kao da je izmješten iz nečije mašte ili kakvog SF filma.

Svaki Instagram korisnik koji drži do sebe nikada ne bi otišao s jednog takvog mjesta, a da ne napravi hrpu cool fotografija koje će biti pravi mamac za lajkove na news feedu, a na ogromnu radost ljubitelja avanture, Instagram trendsettera, i dakako, najmlađih posjetitelja, čarobni punkt gdje se one mogu izraditi dobio je i Split!

MUZEJ KOJI SE IGRA PERCEPCIJOM ULTIMATIVNI JE HIT U SVIJETU. Riječ je o Muzeju osjeta (Museum Of Senses), nedavno otvorenom u sklopu omiljenog shopping centra Splićana – City Centra One, koji je posvećen istraživanju naših glavnih osjeta – vida, sluha, njuha, opipa i osjeta ravnoteže. Ukucate li u Instagram tražilicu museum of senses hash tag, shvatit ćete da ovakav muzej imaju sve veće europske i svjetske metropole, te da je u pitanju uistinu – ultimativni hit.

Što se Splita tiče, na 400 četvornih metara u prizemlju City centra posjetitelje očekuje pedesetak interaktivnih eksponata, koji se na fascinantan i krajnje zabavan način igraju s percepcijom. Tako se gosti mogu okušati u rješavanju mozgalica – njuhom, otkrivanju tajni koristeći isključivo prste, stvaranju glazbe dodirivanjem svjetlosti, i mnogim drugim nesvakidašnjim senzacijama koje obećavaju avanturu za pamćenje. Kako su osnovna tema ljudska osjetila, muzej je podijeljen u pet zona: u zonu vida, sluha, opipa, balansa i zvuka.

ELEMENTI SPLITSKOG I DALMATINSKOG. No, kako je ipak riječ o svojeglavom Splitu, nadaleko poznatom po svojoj specifičnosti, tako ni muzej nije mogao proći bez elemenata izvorno splitskog i dalmatinskog. Ako ste oduvijek željeli sjajno igrati košarku i biti viši čak i od Dina Rađe – ovdje to možete, makar na trenutak – ne propustite „Rađa sobu“, posvećenu slavnom splitskom košarkašu s kojim možete zaigrati košarku i postati viši od njega!

Uhvati li Vas želja za plesom, otiđite do Galaxy sobe i osjećat ćete se baš kao u disko klubu – posebno kad se začuju omiljeni taktovi uspješnice “Ništa kontra Splita” Dina Dvornika! Možete se i spustiti toboganom u more i zaigrati picigin, istražiti kako mirišu vjetrovi Jadrana, ali i saznati mnoštvo pojedinosti o drevnoj Dioklecijanovoj palači i načinu života samog cara.

A ako Vam sve ovo nije dovoljno, legnite na krevet od čavala poput indijskog jogija, predahnite na nekoj od klupica koje sviraju, izgubite se u labirintu ogledala, ili pak istražite čudesan tunel Vortex! Plazma kugle kakve je izumio Nikola Tesla, naopaka soba koja prkosi gravitaciji i noćna soba obavijena opuštajućom tamom, kaleidoskopski odrazi, izmiješana lica i smiješna ogledala, čarobna špina i stolica s jednom nogom, ulica Pusti me proć sa zanimljivim twistom u vidu optičke varke, laserska harfa koja će Vam omogućiti da stvarate glazbu mašući rukom po zraku… jedinstvene su atrakcije u čudesnim dvoranama ovog muzeja, koje su osmislili mladi hrvatski umjetnici, dizajneri i arhitekti, i tako ovoj globalnoj atrakciji ucijepili i pečat autentičnosti.

Stoga, ako ste oduvijek sanjarili da se nalazite u ambijentu poput onog u Zvjezdanim stazama gdje zakoni fizike kao da ne važe i gdje je sve moguće, upravo smo Vam dali sjajnu ideju koja će od popodnevnog shoppinga i kave s prijateljima učiniti prvorazredan doživljaj – ili pak beskrajno razveseliti Vaše najmlađe, koji će dogodovštine iz Muzeja prepričavati danima!

Ova atrakcija dostupna je po cijenama od 50 kuna za ulaznicu za odrasle, odnosno 35 kuna za djecu. Prepustite joj se s oduševljenjem, i makar na trenutak izbrišite granicu između čarolije i stvarnosti.

Više: http://museumofsenses.hr