Aktivni odmor

WTA Croatia Bol Open – u pohodu na talijansku prijestolnicu zabave i sporta!

U MILANU PREDSTAVLJEN WTA CROATIA BOL OPEN TURNIR

SVAKI TALIJAN KOJI DRŽI DO SEBE, uz šalicu savršene Lavazza ili Illy kave, svoj dan započinje prelistavanjem novina ogromnih dimenzija tiskanih u prepoznatljivoj blijedoružičastoj boji – ima li netko da nije čuo za čuvenu Gazettu Dello Sport?!

Image may contain: sky, mountain, outdoor and nature

Upravo se ovaj renomirani sportski medij nedavno pozabavio našim Bolom, predstaviviši ga kao tenisku meku koja ima još mnogo štošta za ponuditi.

Povod za ovaj tekst je tiskovna konferencija održana 9. svibnja u Milanu, u prostorijama teniskog kluba Alberto Bonacossa, kojoj su, pored čelnih ljudi Bola (načelnik općine Bol, Tihomir Marinković, direktor TZO, Markito Marinković, direktorica predstavništva HTZ u Milanu, Viviana Vukelić), direktora turnira, Feliksa Lukasa, nazočili i vodeći talijanski sportski novinari te pojedini Boljani sa talijanskom adresom. Ondje je talijanskoj javnosti predstavljen teniski turnir WTA Croatia Bol Open iz 125K Series kategorije, te sam Bol kao atraktivna destinacija, a da je prezentacija bila i više nego uspješna, svjedoče entuzijastični tekstovi u vodećim medijima naših susjeda.

ZAŠTO BAŠ MILANO? “Želimo se sve više otvarati Italiji” – objasnio je Feliks Lukas, direktor turnira – “jer smo susjedi, i zato što talijanski tenis trenutno doživljava jedan uistinu čaroban trenutak. Ovdje možete osjetiti sportski duh velikog tenisa i želju da se zabavite u prekrasnom ambijentu. Za one koji nikada nisu bili, mogu reći da je prisustvovanje događaju na ovoj sportskoj razini u raju poput Bola, jedinstveno iskustvo koje se mora probati.”

A da je u pitanju uistinu jedinstveno iskustvo, shvatili su i naši susjedi. Oštrom novinarskom oku nije promakla činjenica da je riječ o turniru “teškom” 125.000 USD – koliko iznosi nagradni fond, koji tenisačicama donosi čak 160 WTA bodova. U 2019. godini traži se nasljednica 21-godišnje slovenske kraljice Tamare Zidansek, koja je turnir, a ujedno i svoj prvi ovakav naslov u karijeri, osvojila protekle godine.

Image may contain: one or more people and outdoor

Talijani se nadaju da bi to mogla biti njihova uzdanica Sara Errani, nekadašnja nositeljica prvog mjesta WTA ljestvice u konkurenciji parova, kojoj bi bolski turnir mogao biti sjajna odskočna daska za povratak u tenisku orbitu i lijepa prilika za osvajanje značajnih bodova. Svjesni značaja Bola za svjetski tenis, naglašavaju da su na prijelazu 1990-ih i početkom 2000-ih, ondje igrale i zvijezde takvog kalibra poput Amelie Mauresmo, Kim Clijsters i Ive Majoli.

SVE SE DEŠAVA NA TEK NEKOLIKO KORAKA OD PLAŽE. Sjajnom teniskom renomeu Bola doprinosi i čak 26 raspoloživih teniskih terena sa zemljanom podlogom, kao i centralni teren sa čak 2000 sjedaćih mjesta. Talijani su ga stoga nazvali lokacijom iz bajke (una location da favola, op. a.) – kako kažu, Croatia Bol Open od 4. do 6. lipnja 2019. mnogo je više od tek nekoliko dana tenisa.

Image may contain: 5 people, people smiling, people playing sport and tennis

Tereni su doslovno na par koraka od nekih od ponajljepših plaža na svijetu – nije im promakao ni Zlatni rat, te s oduševljenjem pišu o njegovu obliku koji se mijenja sukladno utjecaju vjetrova i morskih struja.

Related image

Blizina Splita za naše susjede znači da je do Bola iznimno lako doći, a naročito im se svidjela činjenica da se zaista vrhunski tenis može odgledati po vrlo popularnim cijenama (pretplata za cijeli tjedan turnira može se nabaviti po uistinu pristupačnoj cijeni od 13 eura pa nadalje). Bol je, tvrde, uistinu otvorio svoje srce, a u pauzama od tenisa namjeravaju razgledavati njegove vile, crkve i palače, s artističkim utjecajima koji sežu od baroka pa do gotike i renesanse.

Image result for BOL

PLEMENITI MOTIVI. S gore navedenim dojmovima možemo se samo složiti, i poželjeti svim ljubiteljima bijelog sporta da ne propuste ovu poslasticu za znalce na samom početku udarne ljetne sezone. A ako vrhunski tenis i idiličan ambijent, te svi popratni sadržaji šarmantnog Bola već nisu pozivnica sami za sebe, evo i jednog motiva više – kao i prethodnih godina, cjelokupan prihod od prodaje karata bit će doniran servisnom centru u Dalmaciji koji se bavi pružanjem pomoći ženama – žrtvama obiteljskog nasilja.

Više:Tz Bol
www.bolopen.com

Foto: Tz Bol, WTA Bol Open