Aktivni odmor

Jedinstven spoj umjetnosti i sporta: Festival nordijskog hodanja i susret likovnih umjetnika u Jelsi na otoku Hvaru

KROZ VINOGRADE I MASLINIKE…

Otok Hvar jedna je od najljepših destinacija na svijetu sa svojim prekrasnim krajolicima, fantastično mjesto za ovaj oblik sportske rekreacije

Turistička zajednica Općine Jelsa predstavlja festival nordijskog hodanja koji će se održati 14. i 15. lipnja. Program počinje u petak 14. lipnja u 9 sati uz zabavu na jelšanskoj novoj rivi, a  nastavit će se i dan kasnije. U subotu 15. lipnja uz vježbe zagrijavanja te Crveni križ, čiji će zaposlenici besplatno mjeriti tlak i šećer, a uz pratnju vodiča ići će se starim putevima kroz vinograde i maslinike do Pitava. Nakon toga se  radi krug i vraća u Jelsu.

Na putu će umjetnici koji sudjeluju na JAB: Jelsa Art Bienalu imati male umjetničke performanse. U jednom dijelu puta sudionicima festivala će se pridružiti i Dječji vrtić Jelsa. U subotu po povratku će biti osiguran ručak za sve sudionike te večernji program, koji će se također održati na novoj rivi.

Image may contain: sky, mountain, tree, outdoor, nature and water

Nordijsko hodanje je noviji oblik tjelesne aktivnosti pogodan za sve dobne kategorije. To je aktivnost u kojoj se može uživati čitave godine, a središnji dio otoka Hvara sjajan je odabir za sve željne uživanja u prirodi. Festival će se održati u suradnji s Hrvatskim savezom za nordijsko hodanje. Nordijsko hodanje višestruko je koristan sport jer pozitivno utječe na srce i krvne žile, mišiće, kralježnicu i zglobove. 

Related image

“Uz veliku podršku Hrvatskog saveza za nordijskog hodanje čast mi je po prvi puta u Jelsi ugostiti ovakav sportski događaj koji pokriva šaroliku dobnu skupinu. Iznimno me veseli po prvi puta spojiti umjetnost sa sportom. Umjetnici JAB-a, međunarodnog događanja, gdje je Jelsa njihova rezidencija do polovine lipnja, će kroz baštinu i prirodu ispričati na svoj jedinstven način spoj povijesti i umjetnosti, opisati ljepote i znamenitosti našeg otoka Hvara, otvoriti neke nove vidike i promišljanja posebno vezano za važnost recikliranja i odvajanja otpada. Gosti nordijskog hodanja će moći uživati u performansima tijekom hodanja uz pratnju vodiča. Otok Hvar kao jedna od najljepših destinacija na svijetu sa svojim prekrasnim krajolicima je fantastično mjesto za ovakva događanja. Ne samo da se jača sportski duh već se uživa u prelijepoj prirodi i mirisima koju su specifični i jedinstveni na svijetu”, rekla je direktorica TZO Jelsa, Marija Marjan.

Fotografije: Nikola Radovani

Više: Tz Jelsa