Aktivni odmor

Upoznajte krške ljepotice koje grle Cetinsku krajinu

PLANINARENJE U DALMATINSKOJ ZAGORI

Iznimno povoljan geomorfološki i geografski položaj Cetinske krajine rezultirao je izvanrednim prirodnim elementima koji će putniku namjerniku, šetaču, planinaru ili povremenom rekreativcu ponuditi nevjerojatne vidike. Proplanci, gajevi, ponikve, izvori, rijeke, potoci, škrape i visoravni, enciklopedijsko bogatstvo flore i faune – neprocjenjiva su nagrada upornom planinaru.

Related image

Krške ljepotice koje grle Cetinsku krajinu – Visoka, Kamešnica, Svilaja, Dinara – u svojim bespućima kriju toliko neistražene ljepote da ćete se, jednom posjetivši njihovo carstvo, sigurno vratiti.

Planinarenje u Cetinskoj krajini ima dugu i bogatu tradiciju. Nekoliko planinarskih društava s područja Sinja redovito organizira planinarske ture, predavanja i edukacije, planinarske škole, ekološke akcije i slično. Stalno povećavanje broja članova govori o velikom zanimanju građana za ovu vrstu rekreacije. Planinarska skloništa i domovi (Orlove stine, Sv. Jakov) otvoreni su svim dobronamjernim planinarima za odmor, okrepu i druženje.

Image result for trilj planine

Brojne markirane staze osmišljene su i uređene kako bi pružile maksimum posjetiteljima. Mogu se istraživati individualno, što se preporučuje samo iskusnim planinarima, ili radije, pod sigurnim stručnim vodstvom vodiča koji će, osim vođenja, ponuditi i različite informacije i neke nove perspektive.

U sklopu projekta MedPaths, koji se financirao sredstvima Europske unije putem Programa IPA Jadranska prekogranična suradnja, na radost domaćih i stranih posjetitelja, uređene su brojne biciklističke, konjičke, pješačke i planinarske staze.


Photo: www.dalmatia.hr , TB of Sinj, Trilj and Vrlika

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je cetinska-krajina-logo-1-1024x586.jpg

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je eu-logotipi.jpg
shares