Aktivni odmor

Paragliding – zaplovite nebeskim prostranstvima Dalmatinske Zagore

This post is also available in: English

TKO KAŽE da čovjek ne može letjeti? U Cetinskoj krajini, adrenalinskom raju za znalce, dobro znana tajna je da se to ipak može, i to bez brujanja motora, a uz pomoć vjetrova, planinskih padina i termičkih strujanja zraka!

Uživajte u atipičnom pogledu na prirodu – onako kako su je doživjeli samo najhrabriji – iz visine! – a letite kamo Vi želite, uz poštivanje osnovnih pravila. Odlučite se za zaseban let ili tandem let sa instruktorom, ili se pak okušajte u pravom natjecanju; a u svakom slučaju, snimci Cetinske krajine i njena krševitog i ravničarskog krajolika iz ptičje perspektive, bit će prava bomba i magnet za lajkove na društvenim mrežama!

ŠTO VIŠE MOŽEŠ POŽELJETI? Fantastično poletište, predivan krajolik, izvrsno letenje te sigurno sletište. Što više možeš poželjeti? – oduševljene su riječi zadovoljnog korisnika koji je isprobao letenje na Gredi u Hrvacama, dobro znanom punktu ljubitelja visinskog adrenalina i plovidbe nebeskim prostranstvima. Ondje djeluje i jedino mjesto u Srednjoj Dalmaciji koje se bavi organizacijom letenja paragliding i hang gliding letjelica (aktivnost u kojoj pilot leti laganim, nemotoriziranim zrakoplovom).

Da je riječ o superkvalitetnoj i omiljenoj usluzi u kojoj gosti letači doista uživaju, pokazuje i odlična ponuda popratnih aktivnosti – od samog smještaja, takozvanog parataxija, pa do delicija u autohtonoj konobi i kampiranja. Nema straha ni u slučaju lošeg vremena – domaćini su pripremili prigodne dodatne aktivnosti upravo za ovakvu situaciju, tako da praktično ne propuštate – ništa!

Let koji završava ukusnim roštiljem po njegovu završetku i pruža mogućnost upoznavanja sa osobitostima Cetinske krajine, nama zvuči – i više nego sjajno! Bonus savjet – obavezno zadužite nekoga da zabilježi Vašu letačku avanturu okom kvalitetne kamere – imat ćete divnu uspomenu i uzbudljiv sadržaj za Vaš news feed na društvenim mrežama!

ISPROBAJTE NAJLJEPŠI OBLIK LETENJA. Zrakoplovno jedriličarstvo smatra se najljepšim oblikom letenja – ovisno o vremenskim uvjetima, ali i vještini pilota, može trajati i po nekoliko sati te obuhvatiti i po nekoliko stotina kilometara u jednom preletu!

Od 10. do 18. kolovoza 2019. Sinj će biti poprištem X. Državnog prvenstva Hrvatske u zrakoplovnom jedriličarstvu i International Open Gliding Cupa, a jedna od omiljenijih manifestacija je i Alkarski padobranski kup, koji svake godine krajem srpnja privuče velik broj posjetitelja.

Vrijedi odgledati i spekakularni Air show, međunarodnu zrakoplovnu priredbu koja će se održati od 30. kolovoza do 1. rujna 2019. Ako ste posebno inspirirani, okušajte se i sami u padobranstvu na sinjskom sportskom aerodromu, ili se samo prepustite užitku u viteštvu i alkarskom nadmetanju, koje je ovaj osobiti grad prenio – čak i u nebeske visine!

Foto: Tz grada Sinja

Više: www.cetinska-krajina.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Za više informacija posjetite www.strukturnifondovi.hr

This post is also available in: English