Aktivni odmor

Dalmacija preponski kup u Sinju – prava poslastica za sve ljubitelje konjičkoga sporta

Ovu subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja 2019. na sinjskom Hipodromu održat će se Dalmacija Preponski Kup, prava poslastica za sve ljubitelje konjičkoga sporta. Natjecanje organiziraju HKS i KK Epona, a natjecatelji će se nadmetati u nekoliko kategorija: Utakmica Ex-aequo, Utakmica „Idealno vrijeme”, Dalmacija Dressage Talent Tour, Dalmacija Dressage Cup, Dalmacija Preponski Talent Tour (Utakmica „Idealno vrijeme” za natjecatelje s licencama S1 do 18 godina), Dalmacija Preponski Cup, a u revijalnome dijelu programa i Pony Dressage za osobe s invaliditetom, Pony Beginner Dressage 1, Pony Beginner Lonža 1, 2, 3.

Neraskidiva povezanost Sinja i Cetinske krajine s ovim plemenitim i posebnim životinjama najviše je vidljiva u samoj Sinjskoj alci, no ta veza mnogo je dublja i traje tijekom čitave godine. Grla alkarske, ali i privatnih ergela, pod pažljivim su nadzorom stručnjaka kako bi im se osigurala najbolja i najkvalitetnija skrb. Kako ističu organizatori, zdravlje konja važnije je od njegove pasmine, uzgajivača, želja vlasnika i jahača, organizatora, sponzora i predstavnika klubova.

Osobita blagotvornost prisutnosti konja pokazala se kao iznimno pozitivan utjecaj pri terapijskom jahanju kod osoba s poteškoćama.

Glavni ciljevi natjecanja su potaknuti razvoj konjičkog sporta u regiji, potaknuti zanimanje za natjecanja među postojećim i novim potencijalnim jahačima, a posebno potaknuti psihofizički razvoj i sazrijevanje mlađih dobnih skupina jahača te stjecanje dragocjenog iskustva za mlade jahače i jahače početnike u konjičkom sportu.

Pozivamo vas da nikako ne propustite ovaj zanimljivi sportski događaj na domaćem terenu te da podržite i naše natjecatelje iz Konjičko – galopskog kluba Alkar.

Foto: Monika Vrgoč
Više: Tz Sinj