Aktualno

U Splitu svečano otvorena konferencija vodećih menadžera i lidera britanske turističke industrije

Hrvatska turistička zajednica, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ grada Splita i TZ grada Hvara domaćini su godišnje konferencije britanskog udruženja profesionalaca u turizmu – Institute of Travel and Tourism (ITT), jedine profesionalne turističke udruge u Ujedinjenom Kraljevstvu u čijem su članstvu vodeći generalni menadžeri i lideri britanske turističke industrije.

Konferencija okuplja više od 400 visokopozicioniranih delegata i predstavnika organizacija kao što su VisitBritain, British Airways, easyJet, TUI, Thomas Cook i dr. 

ITT konferencija održava se u Splitu, u hotelu Le Méridien Lav – dvorana Grand Dalmatia  u razdoblju od 10. do 12. lipnja 2019. godine.

Službeno otvorenje ITT konferencije odžano je u utorak, 11. lipnja 2019. godine s početkom u 9:00 sati.

Pozdravni i uvodni govor na konferenciji je uz direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, državnog tajnika Ministarstva turizma održao i predsjednik ITT-a Steven Freudmann.

“Počašćeni smo da uz HTZ, Turističku zajednicu grada Splita i Turističku zajednicu grada Hvara smo domaćini godišnje konferencije britanskog udruženja profesionalaca u turizmu. Kao domaćini imat ćemo priliku predstaviti našu destinaciju vodećim menadžerima iz turizma Velike Britanije.
Tržište Velike Britanije je u dvoznamenkastom porastu zadnjih nekoliko godina te je ovo još jedan od koraka kojim pojačavamo naše prisustvo na tom tržištu koje nam je iznimno bitno.” – izjavio je Joško Stella.

Preko 200.000 dolazaka s UK tržišta u 2019.

Direktor HTZ-a Kristijan Staničić pozdravio je prisutne i istaknuo je kako se nada da će održavanje ove konferencije dodatno pridonijeti pozicioniranju Hrvatske kao kvalitetne i atraktivne turističke destinacije na britanskom tržištu. Dodao je i kako se nastavljaju pozitivni trendovi s Britanskog tržišta, te da je od početka godine ostvareno 200 tisuća dolazaka i 890 tisuća noćenja što predstavlja rast od 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Predsjednik ITT-a Steven Freudmann predstavio je rad ITT-a i nove članice te je naglasio kako su oduševljeni svime do sada viđenim, velikim gostoprimstvom, ljepotama obale te kvalitetom hrvatske turističke usluge. „Ovakvo domaćinstvo teško je opisati riječima. Nema razloga da vaša zemlja ne bude jedna od najtraženijih na britanskom tržištu”. Zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu.

“Ovo je značajna stvar za Split i Splitsko – dalmatinsku županiju, posebice kada se zna da su prije Splita domaćinstvo imale najpopularnije svjetske turističke destinacije poput Tel Aviva, Malte, Abu Dhabia, Venecije i Dubaia“, naglasila je direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić.

U dva dana trajanja konferencije, govornici na konferenciji bit će visoki uzvanici kao što su lord Andrew Adonis, bivši britanski ministar za promet i obrazovanje, lord Peter Charles Snape, član laburističke stranke, Carol Dray, komercijalni direktor VisitBritain te mnogi drugi istaknuti britanski turistički stručnjaci i djelatnici. Konferenciji će prisustvovati novoizabrana direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu Darija Reić i  direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.

Program cjelokupne konferencije dostupan je putem ove poveznice.