Aktivni odmor

Zidanšek osvojila svoj drugi WTA Croatia Bol Open

U predivnoj atmosferi pred oko tisuću i pol gledatelja Slovenka Tamara Zidanšek obranila je naslov pobjednica WTA Croatia Bol Opena pobijedivši Španjolsku Saru Sorribes Tormo 7:5, 7:5.

Bio je to neizvjestan meč u kojemu je presudilo nekoliko lopti koje su otišle na stranu slovenske tenisačice. Gledatelji su mogli uživati u nizu prekrasnih izmjena, a agresivnija i riskantnija igra slovenskoj je tenisačici na koncu donijela trijumf.

Lijepo je u konačnici bilo vidjeti gotovo ispunjene tribine Centralnog terena Bluesun teniskog centra što je dokaz da se korak po korak tenis vraća na Brač.

Prije početka meča odličan koncert održala je Nina Badrić, a prije proglašenja pobjednika pjesmu „We are the champions“ izvela je svjetski poznata pijanistica Lola Astanova.

Cristina Romero, supervizorica turnira, je ispred WTA dodijelila posebno priznanje za promociju ženskog tenisa načelniku općine Bol Tihomiru Marinkoviću i Antunu Plenkoviću, direktoru „starog“ WTA turnira u Bolu, koji je bio spriječen doći i osobno preuzeti priznanje.

  • Turnir će rasti i trudit ćemo se da bude bolji, bolji i bolji – rekao je Marinković.

Potom je Doris Pinčić vodila proglašenje pobjednika, a Tamara Zidanšek bila je oduševljena publikom na turniru.

  • Hvala mome timu, ali prvenstveno vama koji ste me tako divno bodrili – gotovo u suzama bila je Zidanšek.

Kako je osvojiti drugi put uzastopce turnir u Bolu?

  • Poseban je osjećaj, ne mogu ni zamisliti kako je Nadalu 12 puta osvojiti Roland Garros, meni je ovo fantastično – priznala je Slovenka.

Ako dođeš do 12 titula u Bolu, morat ćeš kupiti tu negdje parcelu.

  • Da, da, napraviti apartman, ne bi bilo loše – priznala je Zidanšek.

Sara Sorribes Tormo nije bila previše utučena što nije došla do svog prvog WTA naslova.

  • Previše sam griješila, više nego inače, pričekat ću još malo. Vjerujem da ću uskoro osvojiti turnir – rekla je Sorribes Tormo.