Aktivni odmor

Adrenalinska poslastica u Dalmatinskoj Zagori: 10. Memorijalna regata na rijeci Cetini

21. srpnja 2019., Hrvace, Otok, Sinj

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko–dalmatinske županije organizira jubilarnu 10. po redu, tradicionalnu memorijalnu regatu-spust čamcima rijekom Cetinom.

I ove će se godine velik broj avanturista i znatiželjnika sa svih strana lijepe naše, okušati u spustu rijekom Cetinom.

U nedjelju, 21. srpnja održati će se deseta po redu memorijalna regata Cetinom, koja je posvećena poginulim i umrlim braniteljima Cetinskog kraja, a u znak sjećanja na 25. kolovoza 1991., kada su cetinski dragovoljci napali vojarne bivše JNA.

Start Regate planiran je u 14 sati na Panju u općini Hrvace. Regata prolazi tokom prekrasne Cetine, ispod mostova na Panju i  Hanu, Obrovac Sinjski, a krajnji cilj je u naselju Gala (Buk), općina Otok, gdje je predviđen dolazak oko 17 sati.

Opjevana i nepredvidiva Cetina, pratit će naše natjecatelje u ovoj avanturi. Nevjerovatna snaga, igra sunca i boja na vodi i na zelenim obalama, šum rijeke, potaknut će vas da se divite njenoj ljepoti i snazi. Ovo je samo dio doživljaja kojeg Cetina nudi dobronamjerniku, putniku, dragom gostu!

UPUTE ZA AVANTURISTE
A bio bi i red i nabrojati sva ta lipa i uredna sela kroz koja su domorodci iz Cetinskog rezervata oplovili. Za one koji vole navigaciju, gps i ostale digitalne sprave i naprave, neka potraže Panj, Bajagić, Obrovac Sinjski , Han, Galu i Otok – Dalmatinski, da ne bude  zabune u administrativnom smislu. Plovi se teritorijem općina, Hrvace i Otok i jednoga grada – Sinja! 

Organizatori mole sudionike regate da se pripreme za spust rijekom. Potrebni su prikladna odjeća i obuća i zaštitna sredstva od sunca. Organizator je za sve sudionike regate osigurao prigodan obrok: vojnički grah.

Sve informacije o jubilarnoj memorijalnoj regati mogu se dobiti na kontakt broj:
Marijo Vujević Vegi +385 98 920 8319