Aktualno

10 razloga zašto je Supetar Hot Spots destinacija ljeta!

ISKRENO, NAŠE TURISTIČKO OKO MOGLO BI IH IZDVOJITI JOŠ VIŠE, ali evo popisa sjajnih razloga zbog kojih ovog ljeta našu otočku metropolu nipošto ne smijete propustiti!

Autor Pero Dragičević_1

1. PRISUSTVUJTE NAJBOLJEM FESTIVALU URBANE GLAZBE NA OTOCIMA! U razdoblju od 2. do 4. kolovoza, Supetar je the place to be za sve partijanere koji drže do sebe!

Posjetite i Vi užareno 10. izdanje Voi’sa festivala, s impresivnim line upom koji predvode domaće i britanske DJ i hip hop snage – od DJ-eva Eddya Ramicha, Aroop Roya i Andy Smitha, pa do glazbenika Roloa, sastava Soulparlor i domaćih TBF!

2. ODGLEDAJTE SJAJNA FILMSKA OSTVARENJA – POD ZVJEZDANIM OTOČKIM NEBOM! Zamislite sada u ovom okruženju – kino na otvorenom! Posjetite supetarski Brač Film Festival od 7. do 9. kolovoza 2019. i uživajte u večernjim projekcijama s pomno odabranim filmovima iz cijele Europe!

BFF_ecija_ivusic

3. KUŠAJTE HRANU… KAKVE DRUGDJE NEMA! Priuštite Vašim nepcima doživljaj za pamćenje uživajući u starinskim receptima bračkih nona u nekom od supetarskih restorana, konobi i OPG-ova sa prestižnom „Otočka kuhinja“ oznakom!

3V2A9776_1

Ostavite mjesta i za ovčji sir i čuvenu bračku janjetinu te domaću varijantu plavca malog – izrazito voćnu, sa mekanim, ukroćenim taninima!

4. UŽIVAJTE U AUTOHTONOJ UMJETNOSTI. Provjerite zašto su tradicionalna izložba u Mutnim kalama (Mirca, 3.08.) i Festival čakavske riči „Štefe Pulišelić“ (Škrip, 24.08.) hrana za dušu koju kulturoljupci nipošto ne žele propustiti!

316527_179645708792508_236010000_n

5. ISTRAŽITE RENDIĆEVU OSTAVŠTINU. Krenite u „Kulturni đir“ po znakovitim štacijama vezanim za život i stvaralaštvo nestora hrvatskog modernog kiparstva, Ivana Rendića!

Razgledajte obiteljsku kuću slavnog kipara, galeriju s njegovim djelima, čuvenu alegoriju „Um“, Rendićev „Banj“…

Hotel Osam

6. PRIUŠTITE SEBI SJAJNO ISKUSTVO SMJEŠTAJA. Bilo da birate family-friendly ili pak adults only smještaj, sjajni supetarski hotelski i privatni objekti u potpunosti će ispuniti Vaše zahtjeve.

Related image

Pored fantastičnog Svpetrvs Waterman Resorta i hotela „Osam“ koji odiše mirom i elegancijom, nama se sviđa Waterman Beach Village za potpuno stapanje s prirodom, te hotel Amor, Blue Sun Velaris.

Related image

7. UŽIVAJTE U EKOLOŠKI OSVIJEŠTENOM GRADU. Supetar je grad s iznimnim nivoom ekološke odgovornosti i svijesti, što se vidi iz svakog detalja – od organske hrane na Vašem pijatu, pa do eco friendly materijala od kojih su izgrađeni smještajni objekti i korištenja solarne energije! Posebno treba istaknuti projekt DICA MORA, vrijedan preko milijun kuna, koji je dokaz koliko Supetrani brinu o moru i okolišu.

8. JESTE LI ZNALI DA SUPETAR IMA I SVOJ KARNEVAL MEĐUNARODNOG KARAKTERA? Pridružite se i Vi 14. rujna razigranoj maškaranoj povorci sa svih strana svijeta!

SP2_4737

9. ZALJUBITE SE U ŠKRIP, najstarije i najautentičnije mjesto na otoku, te razgledajte tamošnji Muzej otoka Brača, koji godišnje posjeti oko 12.000 gostiju!

316155_179645602125852_450400061_n

10. KRENITE PUTEVIMA HEDONISTA, I ISTRAŽITE PJEŠAČKU GOURMET STAZU DOLCE VITA, koja povezuje čak 5 restorana, konoba i agrodmoaćinstava, te dvije umjetničke galerije i obiteljsku vinariju!

Foto: Tz grada Supetra

www.supetar.hr