Aktualno

Rekordne turističke brojke u Splitu! Prvih 6 mjeseci u znaku Amerikanaca i Britanaca

Grad Split u samom vrhu Hrvatske po turističkom prometu: 14 % više noćenja i 11% više dolazaka u prvih 6 mjeseci

U prvoj polovici godine, baš kao i u lipnju, Split je u turističkom prometu postigao rekordne rezultate i potvrdio da će i u 2019. godini biti hit-destinacija. U prvih šest mjeseci Split je posjetilo 325.456 gostiju što je 11 posto više nego lani, a ostvareno je 848.235 noćenja, što je za 14 posto bolji rezultat od lanjskoga.

Kineza ove godine čak 53 posto više nego lani

Tako se Split prema podacima sustava e Visitor našao u samom vrhu Hrvatske po rastu turističkog prometa u ovogodišnjoj predsezoni. Posebno je vrijedno istaknuti da su Split za mjesto svojeg zimskog i proljetnog odmora najčešće u ovoj godini birali građani SAD-a kojih je došlo 17 posto više, na drugom mjestu su Britanci kojih je bilo 7 posto više, slijede Nijemci (plus 7 posto), Francuzi, Australijanci, Kanađani i drugi. Kineza je ove godine u Split u prvih šest mjeseci stiglo čak 53 posto više nego lani.

           REKORDNI LIPANJ

Lipanj je za Split također donio rast turističkih dolazaka od 10 posto, pa je grad u tom mjesecu posjetilo 130.391 gost koji su ostvarili 363.516 noćenja, odnosno 13 posto više. Najveći doprinos takvom rekordnom rezultatu u lipnju dali su strani gosti kojih je bilo 11 posto više nego lani. Među njima su i u lipnju najbrojniji bili Amerikanci kojih je stiglo 18.705 sa rastom od 11 posto, slijede Britanci kojih je bilo 16.755 (9 posto više), Nijemaca je u Splitu u lipnju bilo 8.062 što je čak 26 posto više, a Francuza 35 posto više. Takva struktura gostiju potvrdila je da je Split našao svoje mjesto i u planovima najizbirljivijih svjetskih gostiju.

dioklecijanova straža_8

U ovoj godini Split je izravno zračnim linijama povezan sa više od stotinu destinacija u Europi, a prema Splitu leti više od 50 avio-kompanija.

shares